Απόπειρα διεμβολισμού της ΔΗΣΥ κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόπειρα διεμβολισμού της ΔΗΣΥ κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Εκφράζω τη ρητή, εμφαντική και ανεπιφύλακτη άρνησή μας να ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. «To δικό μας όχι είναι εύλογο, εμφαντικό και πατριωτικό», πρόεθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε παιχνίδι με σκοπό το διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ «στηριγμένο στη στάση ενός βουλευτή που δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, και έως χθες, που πήραμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, παραβλέφθηκε σκοπίμως το γεγονός, πως όλοι οι υπόλοιποι δεκαεννιά βουλευτές μας, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις Μακεδόνες βουλευτές μας, έχουν μία και ενιαία πατριωτική στάση, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία μας. Μια ιστορία που θεμελίωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έκτοτε διέπει την πολιτική και την εν γένει στάση μας».

«Χτύπησαν, όμως, σε τοίχο. Χτύπησαν πάνω στη συνοχή και τον πατριωτισμό μας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι οι συνταγματικές διευκρινίσεις για τα θέματα της εθνικότητας και της γλώσσας εκ μέρος της πΓΔΜ, «δεν επηρεάζουν σε θετική κατεύθυνση τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντιθέτως εν μέρει την επιβαρύνουν περισσότερο».

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει στην εθνική αντιπροσωπεία το κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του και με τους «εκεί συνταγματικούς νόμους» που το συμπληρώνουν.

Κλείνοντας ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, σημειώνοντας ότι δεν θα είναι η επιτομή της αδιαφάνειας και της απόκρυψης στοιχείων, να ζητείται η ψήφος των βουλευτών και να σηκώσουν τη βαριά ευθύνη, ενώ θα αγνοούν βασικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider