ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ στέκεται στο πλευρό του ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ στέκεται στο πλευρό του ΔΝΤ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στη Νέα Δημορκατία η Ράνια Σβίγκου καταγγέλλοντας ότι «τάσσεται στο πλευρό του ΔΝΤ και στέκεται αρωγός των χειρότερων σεναρίων ενάντια στη χώρα».

Στον απόηχο των διαρροών εντός του ΔΝΤ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «πέφτουν οι μάσκες τόσο αναφορικά με τους σχεδιασμούς του ΔΝΤ και τον τρόπο με τον οποίον προσπάθησε να μεθοδεύσει την εκπλήρωση των στόχων του, αλλά και πέφτουν οι μάσκες εντός της Ελλάδας όταν τόσο απροκάλυπτα η ΝΔ τάσσεται στο πλευρό του ΔΝΤ και αντί να στέκεται απέναντι σ΄ αυτές τις παράλογες απαιτήσεις, στέκεται ουσιαστικά αρωγός των χειρότερων σεναρίων ενάντια στη χώρα».

«Δεν ξέρω ποιοι δεν γίνονται σοφότεροι όταν ακούνε στελέχη ενός διεθνούς οργανισμού να σχεδιάζουν την πρόκληση πιστωτικού γεγονότος για να μπορέσει να εκβιαστεί η Ελλάδα και να υποκύψει σε νέα μέτρα. Όπως επίσης δεν νομίζω ότι συνάδει σε διεθνείς οργανισμούς, αντί οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις να βασίζονται σε οικονομικά στοιχεία, σε δείκτες, σε στόχους, σε μεταρρυθμίσεις, να υπάρχει αυτή η απροκάλυπτη ανταλλαγή σκέψεων για το πώς θα μπορέσουν να υποκύψουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι στις παράλογες απαιτήσεις, το πώς αυτά συνδυάζονται με ευρωπαϊκά γεγονότα, όπως για παράδειγμα το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία».

Η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους προβλέπεται από τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, «οπότε δεν γίνεται το ΔΝΤ να προβάλλεται αυτή τη στιγμή ως ο "καλός", ο οποίος θέλει την αναδιάρθρωση του χρέους, την ίδια στιγμή που το προβάλλει αυτό ως "τυράκι" ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί παράλογες απαιτήσεις που έχουν να κάνουν πχ με τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα».

«Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τη συμφωνία του Ιουλίου. Μάλλον έχουν να κάνουν με όσα είχε αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, τα οποία απορρίφθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Οπότε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους θα πρέπει να προχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ακριβώς όπως η συμφωνία ορίζει», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα για τις αποκαλύψεις των panama papers, η κ. Σβίγκου είπε ότι θα ακολουθήσει έρευνα διότι μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αφήσει τίποτα να μείνει αναπάντητο σε τέτοια θέματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς.

«Άκουγα προηγουμένως σε ραδιόφωνο τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αν οι Έλληνες δεν ήταν αχάριστοι, θα έπρεπε ακόμα και σε δρόμο να δώσουν το όνομα του κ. Παπασταύρου», σχολίασε στο σημείο αυτό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως η ΝΔ πρέπει επιτέλους να απαντήσει για ποιο λόγο καλύπτει ακόμα και σήμερα τον κ. Παπασταύρου.

«Να θυμίσω ο κ. Παπασταύρου την ίδια περίοδο που είχε αυτές τις offshore και όλη αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα που εκτεινόταν σε πολλές ηπείρους, την ίδια στιγμή "διαπραγματευόταν" με την τρόικα προγράμματα λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού. Έβρισκε δηλαδή το χρόνο εκεί που προσπαθούσε να δει τις ακριβώς θα κάνει με τα διάφορα ΔΣ εταιρειών offshore, να "διαπραγματεύεται" για τα συμφέροντα της χώρας», είπε η κ. Σβίγκου σημειώνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα στοιχεία γι αυτόν, όχι τώρα με τα Panama Papers, αλλά πριν με τη λίστα Λαγκάρντ, η ΝΔ τον υπερασπιζόταν σφοδρά, λέγοντας ότι οι "συκοφαντίες θα πέσουν στο κενό" και οι συκοφάντες θα καταπιούν τη γλώσσα τους κι άλλα τέτοια ωραία και ηρωικά».

«Και σήμερα η ΝΔ τηρεί στάση σιγής ουσιαστικά στηρίζοντας τον κ. Παπασταύρου. Ελπίζω πραγματικά η επίσημη γραμμή της ΝΔ να μην είναι αυτή που εξέφρασε σήμερα το πρωί ο κ. Γεωργιάδης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider