Στη Δικαιοσύνη ο Κοτζιάς για τις δηλώσεις Καμμένου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Δικαιοσύνη ο Κοτζιάς για τις δηλώσεις Καμμένου
Ο κ. Καμμένος είχε αφήσει υπαινιγμούς κατά του κ. Κοτζιά: «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό».

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το κίνημα «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά, κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

«Το ΠΡΑΤΤΩ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, ως συνέχεια των δύο προσφυγών που ήδη έχουν γίνει για παράνομες και ακραίες μεθοδεύσεις σε βάρος του», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπής της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσφυγή «είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν» και «παρέχει στον κύριο Καμμένο τη δυνατότητα να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του».

«Με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγο κύριος είναι ο “Εθνικός ψεύτης” και ένας κοινός συκοφάντης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος είχε αφήσει υπαινιγμούς κατά του κ. Κοτζιά. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter ανάφερε: «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό».

Είχε προηγηθεί η αναφορά του προέδρου της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά στην Πολιτική Γραμματεία ότι «η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει, και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει».

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2018, Καμμένος-Κοτζιάς είχαν σφοδρή αντιπαράθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον ΥΠΕΞ να παραιτείται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider