Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης 
Καβγάς Τσίπρα - Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Σε πολύ υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή την Τρίτη η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μια έντονη στιγμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπουργοποίηση του Ναύαρχου Αποστολάκη.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αιχμές για μη πατριωτική στάση, και για οικογενειακή παράδοση που σχετίζεται με αποστασία. Ταυτόχρονα τον κάλεσε να καταδικάσει τα φαινόμενα του εκφοβισμού βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπερασπίστηκε δε τη Συμφωνία λέγοντας ότι είναι στην κατεύθυνση του εθνικού συμφέροντος και ότι ο ίδιος γνώριζε πως θα είχε πολιτικό κόστος για τον ίδιο. Είπε επίσης ότι διαφωνεί με την αποχώρηση Καμμένου, αλλά σέβεται τη στάση του.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ιδού οι κάλπες, ιδού και το πήδημα

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε και πάλι σε κάλπες.

Μίλησε δε για «συναλλαγή» Τσίπρα-Καμμένου και για «εικονικό διαζύγιο», αλλά και για «γυρολόγους βουλευτές» που πήραν «πολιτικά ανταλλάγματα», προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Γεννηματά: Ο Τσίπρας φοβάται την απόφαση του ελληνικού λαού

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την αναφορά του περί κυβέρνησης «κουρελού» στην περίοδο Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν εθνικής σωτηρίας και όχι θέατρο», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το νέο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι ντροπή να κρύβεται ο κ. Τσίπρας πίσω από το ήθος του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δανέλλης: Ο Μητσοτάκης παραποιεί με εντυπωσιακό τρόπο την αλήθεια

Σε παρέμβασή του ο Σπύρος Δανέλλης, πρώην βουλευτής του Ποταμιού, που διεγράφη το πρωί της Δευτέρας από τον Σταύρο Θεοδωράκη, μετά την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση στην αυριανή ψηφοφορία, είπε στον κ. Μητσοτάκη:

«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει συνεχώς πόσο ευρωπαϊστής και φιλελεύθερος είναι. Σχετικά με την αναφορά του στη στάση μου στην ψήφο άρσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν από έξι μήνες. Νομίζω ότι επίσης με εντυπωσιακό τρόπο παραποιεί την αλήθεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανέλλης, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε τη στάση του στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει προ εξαμήνου το κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λεβέντης: Ο Τσίπρας δεν κάνει δημοψήφισμα γιατί δεν έχει το λαό μαζί του

«Επί δέκα μέρες, πριν αποφασιστεί η λήψη νέας εμπιστοσύνης στη Βουλή, κυκλοφορούσαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας και το Σύνταγμα το επιτρέπει» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρατήρησε: «Για φανταστείτε η Ελλάδα να έχει πρωθυπουργό με 120 βουλευτές. Παράνοια».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι ονόμασε εθνική γραμμή τα λάθη του παρελθόντος και ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι στο θέμα αυτό δεν έχει τον λαό μαζί του αλλιώς θα έκανε δημοψήφισμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider