Τσίπρας κατά ΔΝΤ: Δεν ξέραμε κάποιοι «ανόητοι» μέχρι που μπορούν να φτάσουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας κατά ΔΝΤ: Δεν ξέραμε κάποιοι «ανόητοι» μέχρι που μπορούν να φτάσουν

Σφοδρή επίθεση κατά των τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αφορμή τις διαρροές του Wikileaks για τους «καυτούς διαλόγους» Thomsen – Velculescu περί πρόκλησης ακόμη και πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα, εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξέραμε ότι το ΔΝΤ παίζει αδικαιολόγητα στις καθυστερήσεις, αυτό που δεν ξέραμε είναι μέχρι που μπορούν να φτάσουν κάποιοι ανόητοι», δεν δίστασε να δηλώσει ο πρωθυπουργός, βάλλοντας κατά των αξιωματούχων του Ταμείου και σπεύδοντας να διαχωρίσει από τις θέσεις αυτές τη στάση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

«Τις επόμενες μέρες δεν θα επιβεβαιωθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα 24ωρα. Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει και θα κλείσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Δεν θα συνεχιστεί με ανόητο τρόπο», εξήγησε, για να εκφράσει την ανάγκη «αυτές οι ανοησίες να τύχουν απομόνωσης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ανοιχτά πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «αμφισβητεί τον πυρήνα της συμφωνίας και μάχεται να την αλλάξει».

Το τελευταίο διάστημα, συνέχισε ο κ. πρωθυπουργός, βιώνουμε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών Θεσμών και του ΔΝΤ. Πρόκειται για «μια ενδεχόμενη σύγκρουση που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να έχει θύμα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», τόνισε, για να επαναλάβει πως «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και θα κλείσει σε λίγες ημέρες».

«Θα τηρήσουμε τη συμφωνία, αλλά ως εδώ, δεν θα δώσουμε τίποτα περισσότερο», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως περισσότερα μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού «δεν θα ληφθούν».

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε πως πριν την εμφάνισή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια σειρά από σημαντικές τηλεφωνικές συζητήσεις, με τελευταία τη συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande. «Μετά τις συνομιλίες μου αυτές σας μεταφέρω ένα κλίμα γενικευμένης υποστήριξης της χώρας μας στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έως τα μέσα του Απριλίου», σημείωσε, απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της δυσκολότερης αξιολόγησης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, για να επισημάνει πως «για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια κι ενώ η χώρα διαπραγματεύεται σοβαρά, υπάρχει απόλυτη συμφωνία για τη δημοσιονομική προσπάθεια που υπολείπεται μεταξύ κυβέρνησης και Ευρώπης».

Από τα βέλη του πρωθυπουργού δεν ξέφυγε ούτε η Νέα Δημοκρατία, κατά της οποίας έβαλλε, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου.

«Θεωρώ ότι όπου υπάρχει λίστα, υπάρχει και ο κ. Παπασταύρου. Απουσιάζει άραγε από κάποια λίστα;», διερωτήθηκε, για να αναφέρει μάλιστα «Γιατί τον καλύπτει ο κ. Μητσοτάκης;».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημείωσε πως «αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά την προσφυγική κρίση».

«Τελειώνει η περιπέτεια των μνημονίων και της επιτροπείας για την Ελλάδα», δεσμεύθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «η χώρα θα βρεθεί πολύ σύντομα σε μια διαφορετική θέση».

Εμείς θα δικαιωθούμε για τον αγώνα και την προσπάθειά μας, τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider