Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χαιρετίζουμε την απόφαση του κοινοβουλίου της «Μακεδονίας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χαιρετίζουμε την απόφαση του κοινοβουλίου της «Μακεδονίας»
Την απόφαση του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ χαιρετίζει με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικλ Πομπέο.

Την απόφαση του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να επικυρώσει την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης, που μετονομάζει τη χώρα από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαιρετίζει με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικλ Πομπέο.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση του Πομπέο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της Μακεδονίας να υιοθετήσει τις τροποποιήσεις στο σύνταγμα της χώρας που ήταν αναγκαίες για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα. Οι ηγέτες της Μακεδονίας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην αναζήτηση λύσης στη διαμάχη για το ονοματολογικό, η οποία θα επιτρέψει στη Μακεδονία να λάβει επάξια τη θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν το γεγονός σαν μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή», τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider