Ζάεφ: Είμαι πεπεισμένος ότι οι Έλληνες θα επικυρώσουν τη Συμφωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζάεφ: Είμαι πεπεισμένος ότι οι Έλληνες θα επικυρώσουν τη Συμφωνία
Το μήνυμα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ μετά την επικύρωση των συνταγματικών αλλαγών το βράδυ της Παρασκευής.

Πεπεισμένος ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ, μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο της χώρας του για τις Συνταγματικές αλλαγές, το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της Συμφωνίας.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με την φίλη μας, την Ελλάδα, θα απορρίψουμε την απομόνωση και τις παρανοήσεις και θα επικυρώσουμε την ιστορική συμφωνία», δήλωσε ο Ζάεφ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι Έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία και θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

«Προετοιμάσαμε το έδαφος και φυτέψαμε τον σπόρο. Όμως όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι μόνο ένα βήμα προς τη συγκομιδή και τα αποτελέσματα», δήλωσε ακόμη ο Ζάεφ, σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» το βράδυ της Παρασκευής αναγνωρίζοντας ωστόσο την πικρία αλλά και την υπερηφάνεια της πλειοψηφίας των πολιτών με αφορμή την απόφαση να κάνουμε αυτό το βήμα προς τα εμπρός για το καλό της χώρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι εξετάζει σοβαρά το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κοινωνία κανένα ίχνος άρνησης ή εκβιασμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider