Δεν αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση ο Καμμένος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση ο Καμμένος
Με ανάρτησή του στα social media ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Κάθε κουβέντα περί απόσυρσης της εμπιστοσύνης του ίδιου και της ΚΟ του στον πρωθυπουργό, επιχείρησε να διαλύσει, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος λίγη ώρα μετά την «ήττα» του στη συνεδρίαση της κοινβουλευτικής του ομάδας, όπου η εισήγησή του για απόσυρση των υπουργών απορρίφθηκε.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε: «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό»

Αναβλήθηκε η συνάντηση με Τσίπρα και η συνέντευξη στο Star

Νωρίτερα και με αφορμή την καθυστέρηση των διαδικασιών στη Βουλή της πΓΔΜ, η κρίσιμη συνάντηση Πάνου Καμμένου και Αλέξη Τσίπρα είχε αναβληθεί. «Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συζήτησής του με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας ακύρωσε και τη συνέντευξη που είχε προγραμματίσει να παραχωρήσει σήμερα, Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, όπου αναμενόταν να ανοίξει τα «χαρτιά του» κατ' αναλογία με ό,τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνέντευξή του στο Open και την Έλλη Στάη.

Ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλιστικών το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα πως «δεν παραιτείται» αλλά και πως «δεν είναι απερχόμενος υπουργός».

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» απάντησε ο Πάνος Καμμένος. Η δήλωση του κ. Καμμένου δεν σημειώθηκε τυχαία, αλλά κατά κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed.

Αφορμή για τη δήλωση του Πάνου Καμμένου που προκάλεσε αναταραχή ηταν η στάση της ΝΔ, η οποία προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση…με άγριες διαθέσεις, μετά από όσα έγιναν στην Ολομέλεια της Βουλής προχθές. Με δεδομένη, λοιπόν, την προχθεσινή προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και τον χθεσινό αποχαιρετισμό του κ. Καμμένου στο Συμβούλιο Αμυνας του Πενταγώνου, η ΝΔ δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή, δια του Κώστα Τασούλα, ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση, καθώς δεν προτίθεται να συνομιλεί με έναν «ήδη παραιτηθέντα υπουργό, πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό θέμα». Ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη συγκεκριμένη τροπολογία οφείλει να την επωμισθεί –αν το επιθυμεί- ο διάδοχος του κ. Καμμένου και εφόσον ασφαλώς προκύψει άλλη κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα.

«Η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων», απάντησε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι σκορποχώρι και ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτόν τον τραγέλαφο που εξευτελίζει τη χώρα και τους θεσμούς της», διαμηνύουν, μετά τις δηλώσεις Καμμένου πηγές της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider