Καμμένος: Αναβάλλουμε τη συνάντησή μας με τον Τσίπρα, υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Αναβάλλουμε τη συνάντησή μας με τον Τσίπρα, υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια
Η εμπλοκή στα Σκόπια μεταθέτει το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας.

«Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», είπε ο Πάνος Καμμένος σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ερωτηθείς αν αυτό επηρεάζει την ΚΟ σημείωσε ότι όλα είναι συναρτώμενα.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλιστικών το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα πως «δεν παραιτείται» αλλά και πως «δεν είναι απερχόμενος υπουργός».

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» απάντησε ο Πάνος Καμμένος. Η δήλωση του κ. Καμμένου δεν σημειώθηκε τυχαία, αλλά κατά κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed.

Αφορμή για τη δήλωση του Πάνου Καμμένου που προκάλεσε αναταραχή ήταν η στάση της ΝΔ, η οποία προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση…με άγριες διαθέσεις, μετά από όσα έγιναν στην Ολομέλεια της Βουλής προχθές. Με δεδομένη, λοιπόν, την προχθεσινή προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και τον χθεσινό αποχαιρετισμό του κ. Καμμένου στο Συμβούλιο Άμυνας του Πενταγώνου, η ΝΔ δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή, δια του Κώστα Τασούλα, ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση, καθώς δεν προτίθεται να συνομιλεί με έναν «ήδη παραιτηθέντα υπουργό, πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό θέμα». Ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη συγκεκριμένη τροπολογία οφείλει να την επωμισθεί –αν το επιθυμεί- ο διάδοχος του κ. Καμμένου και εφόσον ασφαλώς προκύψει άλλη κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα.

«Η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων», απάντησε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι σκορποχώρι και ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτόν τον τραγέλαφο που εξευτελίζει τη χώρα και τους θεσμούς της», διαμηνύουν, μετά τις δηλώσεις Καμμένου πηγές της ΝΔ.

Βαρεμένος-Ξυδάκης κατά της ΝΔ

Για απαράδεκτη εργαλειοποίηση των εργασιών των Επιτροπών της Βουλής, η οποία γίνεται για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

«Ξεπερνάει κάθε εσκαμμένο η στάση της ΝΔ, μεταπολιτευτικά. Την ενδιαφέρει μόνο η άγρα εντυπώσεων. Με τη σημερινή συμπεριφορά της, που είπε ότι είναι αντισυνταγματικός ένας υπουργός που δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του, θέλει να γελοιοποιήσει τις διαδικασίες, αλλά τελικά οδηγείται σε αυτογελοιοποίηση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ έγινε ασμένως δεκτή και από την κυβερνητική πλειοψηφία και από τα υπόλοιπα κόμματα. Η πρόταση για κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών έγινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε από όλες τις πτέρυγες δεκτή. Κατόπιν τούτου με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η ΝΔ συνιστά προσβολή και για το Σώμα και αυτοπροσβολή γιατί απέρριψε τη διαδικασία που η ίδια είχε προτείνει εν μέρει» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ βρίσκεται σε πολιτικό πανικό κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων. Το μόνιμο σενάριο για εκλογές δεν συνιστά πολιτική στρατηγική εξόδου της χώρας από τη κρίση και ενόψει μάλιστα της ψήφισης κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών συνιστά διαρκή μόχλευση ανωμαλίας. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου παραμένουν στην διαδικασία, ζητούν έλεγχο και απαντήσεις στα ερωτήματα τους και θα συνεχιστεί κανονικά με όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Θεοχαρόπουλος: Απαράδεκτη διαδικασία

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΣΥ). Πρόκειται ουσιαστικά για Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που αφορούν έστω την ΕΑΒ, αλλά δεν έπρεπε με τέτοιες διαδικασίες εξπρές να περάσει μια τέτοια τροπολογία. «Πράγματι κύριε υπουργέ έχετε πει ότι προτίθεσθε να παραιτηθείτε αν προχωρήσει κάτι. Άρα είναι απορία μου πως γίνεται, ενώ τελείτε υπό παραίτηση ,να φέρνετε τέτοια τροπολογία που αφορά 230 εκατομμύρια», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημειώνοντας ότι υπήρχε χρόνος να γίνει αυτή η συζήτηση και τον Φεβρουάριο. Όμως, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση πρέπει να γίνει και κακώς έφυγε η ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider