Επιμένει στα περί προσφύγων – επενδυτών ο Μάρδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στα περί προσφύγων – επενδυτών ο Μάρδας

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό επιθυμεί η κυβέρνηση, όπως τόνισε, λίγες ώρες μετά τους τριγμούς που έχουν προκαλέσει οι διαρροές του Wikileaks για τη στάση του ΔΝΤ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μάρδας τόνισε πως πρόκειται για «μια συζήτηση δύο ατόμων και ως εκ τούτου αν υπάρχει κάποια θέση εκ μέρους των δανειστών και έρθει και επίσημα στο τραπέζι, τότε η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ότι πρέπει να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατό».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η συζήτηση για το χρέος, για την οποία πιέζει το ΔΝΤ, «μπορεί να ολοκληρωθεί και σε επίπεδο Ευρώπης, μιας που αυτός ο φορέας ο οποίος ασχολείται με το θέμα είναι κατά κύριο λόγο η Ευρώπη και το ΔΝΤ σχεδόν έχει φύγει. Το ξοφλάμε, τελειώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μάρδας επέμεινε στην πρότασή του για επενδύσεις από πρόσφυγες, η οποία, όπως δήλωσε, έχει δοθεί στους αρμόδιους υπουργούς και μελετάται.

«Επιμένουμε γιατί η γνώση μας από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ με ένα σύνολο πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει», ανέφερε.

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν είπε πως «πλούσιοι πρόσφυγες υπάρχουν στην Ειδομένη και τον Πειραιά», αλλά ότι «υπάρχουν πλούσιοι πρόσφυγες στο σύνολο των Σύρων που έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider