Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Thomsen να διαλύσει την Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Thomsen να διαλύσει την Ευρώπη

«Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Thomsen να διαλύσει της Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουγός σε συνεργάτες του, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των Wikileaks, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής».

Όπως είναι γνωστό, το έγγραφο με τον αποκαλυπτικό διάλογο του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Poul Thomsen και της επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την ΕλλάδαDelia Velculescu που διέρρευσε στο Wikileaks, έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία απαίτησε επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του ΔΝΤ όσο και από την πλευρά των λοιπών κομμάτων.

Η διαρροή του εγγράφου της απομαγνητοφωνημένης τηλεδιάσκεψης των στελεχών του ΔΝΤ γίνεται σε ένα κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης, στο οποίο το ΔΝΤ καλείται είτε να συμπράξει με στόχους, μέτρα και εκτιμήσεις που δεν συμφωνεί είτε να λάβει το «βάρος» και το κατηγορώ ενός ναυαγίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider