Πρωταπριλιάτικα βέλη ανταλλάσουν από το πρωί κυβέρνηση και αντιπολίτευση με συνεχείς ανακοινώσεις. Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ με αφορμή την 1η Απριλίου, εκδόθηκε ανακοίνωση με τα «10 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα που, όμως, δεν ειπώθηκαν Πρωταπριλιά»:

  1. «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ»
  2. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»
  3. «Θα δώσουμε 13η Σύνταξη»
  4. «Θα επαναφέρουμε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ»
  5. «Καμία αύξηση στον ΦΠΑ. Δεν πειράζουμε την έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά»
  6. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων»
  7. «Θα δώσουμε 2 δις ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση»
  8. «Θα διαγράψουμε περισσότερο από 50% του χρέους»
  9. «Καταργούμε το Μνημόνιο με ένα Νόμο και ένα Άρθρο. Αυτή η Βουλή δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο».
  10. «Με ΣΥΡΙΖΑ έρχονται καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες»

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία έσπευσε να δηλώσει ότι θα περιμένει με ενδιαφέρον τα αστεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «για ακόμα πολλές Πρωταπριλιές».

Χάνει το χιούμορ της μαζί με την ψυχραιμία της σχολίασαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την ανακοίνωση της Ν.Δ. περί 10 ψεμάτων του πρωθυπουργού και Πρωταπριλιάς.

«Δικαιολογείται λόγω ημέρας» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας όμως ότι στη συζήτησή της με την οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει χιούμορ, δεν περιλαμβάνει τις λέξεις «διαπλοκή», «Siemens», «τιμολόγια», «εκβιαστές», «λίστες» και «Παπασταύρου. Τότε χάνει το χιούμορ της, μαζί με την ψυχραιμία της».

Επιπλέον ανέφεραν πως «σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αστεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πολλές ακόμη Πρωταπριλιές».

«Το ποιον εμπιστεύεται ο λαός και από ποιον θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί, το έδειξε ξεκάθαρα στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου», σχολιάζουν ειδικότερα οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως «η Νέα Δημοκρατία που μέχρι τότε πίεζε την κυβέρνηση να αποδεχτεί μια συμφωνία πολύ χειρότερη από αυτήν που σήμερα υλοποιείται, βγήκε σήμερα να παραστήσει τον ανέξοδο υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων».