Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ: Μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ: Μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά
Μήνυμα πανστρατιάς και συντριπτικής νίκης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές έδωσε μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μήνυμα πανστρατιάς και συντριπτικής νίκης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές έδωσε μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για την οικονομία. Και μπορεί να τόνισε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τελειώσανε», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ακυβερνησία, δικαιολογώντας έτσι, γιατί πρέπει να είναι καθαρή η νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

Αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στον Τσίπρα

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς εφείσθη αιχμών για την «χαλαρή στάση της Ευρώπης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για τρεις λόγους, όπως είπε:

-«Γιατί ο κ. Τσίπρας, με την ανικανότητά του και τις "κολοτούμπες" του, έσβησε για πάντααπό το λεξικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έννοια «Κυβέρνηση της Αριστεράς»! Το κόστος, όμως, για τον τόπο ήταν τεράστιο…

-Δεύτερον, γιατί υποθήκευσε όλα τα δάνεια που χρωστάμε ως Ελλάδα στο διαβόητο «υπερταμείο». Που εγώ ως Πρωθυπουργός ποτέδεν είχα δεχθεί να διαπραγματευθώ»

-Και τρίτον, για τη Συμφωνία με τα Σκόπια. . Εδώ η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε μια Συμφωνία – που επίσης εγώ δεν είχα ποτέδεχθεί να διαπραγματευθώ με το Γκρουέφσκι – που κι αν περάσει, δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η αγωνία κάποιων συμμάχων μας να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, δεν τους επέτρεψε να λάβουν υπ’ όψιν, ότι οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν πλέον το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκουν και τη Βουλγαρία! Το κόστος για την Πατρίδα μας θα είναι και εδώ τεράστιο».

Απέναντι στα άκρα, δίπλα στους πολίτες

«Ναι, την Ευρώπη την υπονομεύει ο Λαϊκισμός!Αλλά, εξ ίσου, την υπονομεύει και ο εθνομηδενισμός!», είπε ο κ. Σαμαράς, επιμένοντας στην ανάγκη διατήρησης των εθνικών ταυτοτήτων για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Λαϊκισμός είναι η διχαστική ρητορεία, η τοξική δημαγωγία, η παράλογη παροχολογία και η διάχυτη υποκρισία…Λαϊκισμός είναι η δημιουργία κομματικών στρατών...Που καταστρέφουν και τον φορολογούμενο και τις προοπτικές της χώρας.Όμως, προσέξτε: Λαϊκισμός δενείναι να αφουγκράζεται κανείς το δημόσιο αίσθημα μιας κοινωνίας. Είμαστε δημοκρατίες. Και οφείλουμενα ακούμε το δημόσιο αίσθημα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Το να μπερδεύει κανείς την νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση, είναι λαϊκισμός! Το να αγνοεί τι τραβάνε οι ταλαίπωροι λαθρομετανάστες, στα χέρια των διακινητών είναι σκέτη απανθρωπιά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Με δύο λόγια, οφείλουμε να πολεμάμε τα άκρα και τις ακρότητες. Αλλά και να ακούμετον κόσμο. Όχι να τον αγνοούμε!», προσέθεσε.

Χαβιάρι και φαγοπότι με τον Άρη Βελουχιώτη

Εξαπέλυσε, δε,σκληρή επίθεση εκ νέου στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπέρ-φορολόγησης της μεσαίας τάξης. Είναι αυτοί που μετέτρεψαν τα Πανεπιστήμιά μας σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και σε επίσημο χώρο στρατολόγησης του «Ρουβίκωνα». Είναι αυτοίπου τελευταία, κάθε βράδυ τους βλέπουμε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, να κλαίνε και να οδύρονται, που έχασε το ΕΑΜ το 1944, τη «μάχη της Αθήνας», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Μας κυβερνούν αυτοίπου θεωρούν την Αμφίπολη της Μακεδονίας μας… «σύμβολο εθνικισμού»!», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το παίζει «προστάτιδα των φτωχών», αλλά από την άλλη γεμίζουν το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με χλιδάτα εδέσματα. «Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο.Αλλά τώρα … «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη, είπε ο κ. Σαμαράς, εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Εγώ πάντως, να το θυμούνται, δεν ξεχνάω! Και να ξέρουν πως όταν λέω ότι «θα τους πάω μέχρι τέλους», το εννοώ! Και ασφαλώς, και ο κόσμος δεν ξεχνάεΙ», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά

«Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού διαφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Είναι εξοργισμένη μαζί της, δεν ελπίζει τίποτε από αυτήν... Αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, φίλες και φίλοι, θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση... χθες! Δεν το συζητάει, δεν «ταλαντεύεται». Θέλει να φύγει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Κι όλοι αυτοί ξέρουν πώς ο μόνος τρόπος να φύγει ο Τσίπρας είναι με την μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ», προσέθεσε.

«Αυτό θέλω να σας πω σήμερα: Όχι απλώς ότι θα νικήσουμε…Αλλά ότι μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά! Κι αυτό δεν εξαρτάται πια από τα εκλογομαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ…Εξαρτάται μόνον από μας!», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Ένα τεράστιο, πλειοψηφικό κομμάτι του Ελληνικού λαού είδε και συνέκρινεκαι λέει δύο λέξεις πια: Ως εδώ…Κι άλλες δύο: Ποτέ ξανά!», είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ως παράδειγμα μεγάλης λαϊκής αντίδρασης στις επιλογές της κυβέρνησης. «Από τη μία πλευρά τα παιδιά να εκδηλώνουν την αγάπη για την πατρίδα μας. Και η κυβέρνηση να τους απειλεί και να τους απαξιώνει… Κι από την άλλη οι κουκουλοφόροι να δείχνουν το μίσος τους για τα πάντα. Και η κυβέρνηση Τσίπρα να τους κανακεύει», είπε ο κ. Σαμαράς, αντιπαραβάλλοντας τις μαθητικές πορείες με τη δράση αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς επαναλάμβανε τη φράση «Ως εδώ! Και ποτέ ξανά», επιμένοντας ότι η κοινωνία έχει διαρρήξει τη σχέση της με την κυβέρνηση.

«Τους παλιούς, λοιπόν, διαχωρισμούς – Αριστερά-Κέντρο-Δεξιά – σήμερα ο κόσμος τους έχει ξεπεράσει. Η εμπειρία του «πρώτη φορά Αριστερά», ένωσε - να ξέρετε - παρά πολύ κόσμο που απαξιώνει τελείως τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, ακόμα, ο κ. Σαμαράς.

Η Ελλάδα έγινε το κλοτσοσκούφι των Βαλκανίων

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «είχαμε προειδοποιήσει ότι αναγνώριση δήθεν Μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και ταυτότητας στα Σκόπια εκ μέρους της Ελλάδας, όχι απλώς θα αποθρασύνει τον αλυτρωτισμό τους, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα και μέσα στην Ελλάδα. Το είχαμε πει, το είχαμε ξαναπεί, αλλά ο Τσίπρας δεν άκουγε. Τώρα του το λέει και ο ίδιος ο Ζάεφ».

«Ξέρετε ότι χρόνια τώρα, ήμουν και είμαι αντίθετος με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Γι’ αυτό ακριβώς: Γιατί πιστεύω ότι - εκτός από όλα τα άλλα - το όνομα θα συμπαρασύρει αναγνώριση και μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας. Και αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα!», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί μέχρι τον Τσίπρα, είχαμε αρνηθεί να αναγνωρίσουμε εθνότητα και γλώσσα Μακεδόνων. Και ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα», προσέθεσε.

«Είναι επικίνδυνος ο Τσίπρας για πολλά. Κυρίως για ένα: το σημαντικότερο - το πιο δηλητηριώδες για τη χώρα: Γιατί δεν έχει "κόκκινες γραμμές"!», είπε αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για μεγάλη υποχωρητικότητα. «Η Ελλάδα, η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, έγινε το κλοτσοσκούφι της περιοχής! Ο Τσίπρας κάνει όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα», είπε ο κ. Σαμαράς και προσέθεσε για τον κ. Τσίπρα «δεν ξέρει. ο καημένος, πως σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις!».

Καμπανάκι για την ακυβερνησία, μήνυμα για συντριπτική νίκη

Ο κ. Σαμαράς προέβη, δε, και σε μια ενδιαφέρουσα προειδοποίηση, για ακυβερνησία. «Ο Τσίπρας έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας. Μας έβγαλε από τα μνημόνια - υποτίθεται - αλλά χωρίς να μπορεί να βγει στις αγορές. Μοιράζει μικρό-επιδόματα, αλλά δεν πληρώνει τα φέσια του κράτους στους ιδιώτες! Δεν πληρώνει συντάξεις. Έχει διώξει ξένες επενδύσεις, οι Τράπεζες και πολλές ΔΕΚΟ βρίσκονται στον αέρα, και ο ίδιος με την απλή αναλογική που ψήφισε, σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Να γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση - συναίνεση με όσους συμφωνούν, αναμφίβολα - αλλά και άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και Προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τη "βόμβα", το στημένο ναρκοπέδιο, που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω του. Δεν αρκεί να νικήσουμε στις εκλογές. Πρέπει η νίκη μας να είναι συντριπτική», προσέθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Κι αυτό εξαρτάται μόνον από μας πια. Χρειαζόμαστε αληθινή παν-στρατιά!», είπε ακόμα, ζητώντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

«Πανστρατιά»

«Ετοιμαστείτε για πανστρατιά!», είπε ο κ. Σαμαράς. «Αυτήείναι η παράταξη της Ελπίδας! Για όλη την Ελλάδα… Αυτόςείναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επόμενος Πρωθυπουργός», είπε ο κ. Σαμαράς. «Κι εσείς είστε οι επόμενοι νικητές!Είστε φιλελεύθεροι! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Είστε πατριώτες! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε!», είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στο συνέδριο.

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώσανε!Πάμε για την μεγάλη νίκη! Πάμε για την Ανάσταση της Ελλάδας! Πάμε να δώσουμε και πάλι φώςστο πρόσωπο της Ελλάδας», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider