Συνέδριο ΝΔ: Οι ομιλίες των στελεχών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέδριο ΝΔ: Οι ομιλίες των στελεχών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα εργασιών του 12 Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με τοποθετήσεις των συνέδρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα εργασιών του 12 Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με τοποθετήσεις των συνέδρων.

Το συνέδριο άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

H σημερινή ημέρα ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκπροσώπων άλλων κομμάτων και ομιλίες των στελεχών.

Παρακολουθείστε τις εργασίες του συνεδρίου:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη εκ νέου σήμερα στις εργασίες του Συνεδρίου μετά την ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ζητώντας πλήρη συστράτευση πίσω από την υποψηφιότητά του.

Στην ομιλία του Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε κρίσιμες τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Ο Κλεισθένης που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση διαλύει την αυτοδιοίκηση και οδηγεί τους δήμους και τις Περιφέρειες σε ακυβερνησία. Είναι κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές να εκλέξουμε πρόσωπα που θα μπορούν να συνεργαστούν με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ για να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα ψηλά. Με την τιμητική στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη αναλαμβάνω την ευθύνη και ξεκινώ τη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής», ανέφερε.

Σε σύντομη συζήτησή του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πρωτοφανή διχαστικό λόγο» και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να τον ακολουθήσει. Ως προς το αν θα υπάρξει τηλεοπτική του αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε «Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε για το ντιμπέιτ».

Ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «εκλογές-σταθμό» τις ερχόμενες ευρωεκλογές. «Είμαστε στις παρυφές ενός ευρύτερου γεωπολιτικού τόξου αστάθειας, αλλά η θέση μας στην καρδιά της Ευρώπης μάς καθιστά περισσότερο ισχυρούς», συμπλήρωσε και τόνισε πως σε αυτό το αβέβαιο τοπίο θα πρέπει η Ελλάδα να είναι έτοιμη με σχέδιο και στρατηγική.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλογιστούμε τα διδάγματα της ιστορίας. «Ζήσαμε μαύρες στιγμές με την Ελλάδα να είναι στον προθάλαμο της εξόδου από την Ευρωζώνη. Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό το έργο. Το είδαμε και ξέρουμε πώς τελειώνει. Ποτέ ξανά περιπέτειες, ποτέ ξανά λαϊκισμός, όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» δήλωσε.

Μήνυμα ότι μια νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα είναι μια νίκη της Ευρώπης έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με τη στήριξη του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος βρίσκεται για λίγες ώρες στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκ των βασικότερων υποστηρικτών του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι η ΝΔ υπέγραψε την υποψηφιότητά του.

Κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων του ως γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε σημαντικό το έργο του κόμματος το οποίο, όπως είπε, ήρθε πιο κοντά στην κοινωνία. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους για τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. «Πάμε να κυριαρχήσουμε στις μάχες για τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider