Στάση αναμονής για την Συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε η ΚΟ του Ποταμιού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση αναμονής για την Συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε η ΚΟ του Ποταμιού
Αρχικά θετικό αλλά σε αναμονή φαίνεται πως είναι το Ποτάμι σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία πάντως οι βουλευτές του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Οι «συμπληγάδες» της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται πως θα αφήσουν ελάχιστα κόμματα αλώβητα και το Ποτάμι, δεν μοιάζει να είναι ένα από αυτά. Στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, δεν κατέληξε σε απόφαση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετα επαναβεβαιώθηκε η τοποθέτηση του κόμματος, υπέρ της λύσης, αλλά και η αναμονή για «τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η βουλή της πΓΔΜ»

Για τους 6 βουλευτές του Ποταμιού δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, τουλάχιστον αν ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα και την επομένη της ψήφισης ή μη της συμφωνίας κι αυτό καθώς τρεις από τους βουλευτές του, φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφασή τους, ανεξάρτητα από την κομματική «γραμμή».

Έτσι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, φέρονται έτοιμοι να καταψηφίσουν την Συμφωνία, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης έχει δηλώσει ανοιχτά πως θα την στηρίξει ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρει το κόμμα του.

Αυτό σημαίνει ότι η όποια θέση θα πάρει η ΚΟ του Ποταμιού, θα αφορά μονάχα τον ίδιο τον επικεφαλής της και τους Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη, αμφότεροι αρχικά θετικοί απέναντι στην συμφωνία.

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού» πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση, το Ποτάμι απευθύνει πρόταση σε όλα τα κόμματα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ να συνηγορήσουν σε εκτεταμένη αναθεώρηση του συντάγματος με 151 ψήφους της Βουλής και το ακριβές περιεχόμενο της αναθεώρησης να καθορισθεί με ευρύτερη συναίνεση από την επόμενη Βουλή με 180 ψήφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider