Να αποδοκιμάσει τον Πάνο Καμμένο, για τη φράση του κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, καλεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μέσω της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ τον πρωθυπουργό. 

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Βουλή και κατά τη συζήτηση για τη μη περικοπή των συντάξεων, σε ενδεχόμενο συμφωνίας «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Ζόραν Ζάεφ, κάτι που «έβγαλε από τα ρούχα του» τον πρώην υπουργό. 

Στην ανακοίνωσή της, η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ μιλά για «συκοφαντική δήλωση» που «υιοθετεί τα ακροδεξιά μυθεύματα», ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση που μίλησε για «συναλλαγές». 

Η ανακοίνωση, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωση του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί »πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζαεφ».

Η δήλωση του εταίρου της Κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για «Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης», καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «συναλλαγών».

Το ΠΡΑΤΤΩ, για άλλη μια φορά, δηλώνει, ότι θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας».