Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μη περικοπή συντάξεων.

«Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντήλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να είχε ψηφίσει, με μια εθνική παραχώρηση. «Αυτό ήταν το εισιτήριο, με το οποίο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ότι εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και προσέθεσε ότι στις Βρυξέλλες λένε ότι «κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση». «Τα δώσατε όλα για την εξουσία. Με κομπασμό ισχυρίζεστε σήμερα ότι θα φέρνετε εδώ γουλιά-γουλιά το ποτήρι με τα μέτρα ανακούφισης, όταν πνίγετε κάθε μέρα τους Έλληνες στον χείμαρρο των φόρων που εσείς επιβάλατε», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νωρίτερα, δε, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αφωνία αναφορικά με το Σκοπιανό. «Δεν μας είπατε τίποτα τελευταία για το Σκοπιανό, έχετε καταπιεί τη φωνή σας. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τον κ. Καμμένο. Έχετε να μας πείτε κάτι για όσα είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου, για Μακεδόνες στην Ελλάδα και για τα μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στη χώρα μας; Έχετε πιει το αμίλητο νερό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Και όταν ο κυβερνητικός. εκπρόσωπος και οι υπουργοί σας αναρωτιούνται, αν συμφωνούμε με το σύνθημα «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία», εμείς λέμε ότι δεν συμφωνούμε. Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και φέρετε ακέραια την ευθύνη. Εμείς δεν συμμετείχαμε στο παζάρι. Εμείς χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που η δημοκρατία μας διαθέτει, για να σας αποτρέψουμε», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ χρέωσε «αφωνία» στον πρωθυπουργό και για την υπόθεση ΔΕΠΑ-Πετσίτη, προαναγγέλλοντας όμως ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητά απαντήσεις για την υπόθεση. «Το κουβάρι της υπόθεσης αυτής έχει μόλις αρχίσει να ξετυλίγεται», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

1417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα

«Οι πολίτες παρακολουθούν με καγχασμό το τελευταίο επεισόδιο από το παραμύθι των ψεμάτων σας: ότι κυβερνάτε 100 μέρες. Σήμερα κλείνετε 1417 μέρες στην εξουσία, 1417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πήρατε πολλά από πολλούς, για να δώσετε λίγα σε πολύ λίγους», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «βάλατε τη μάσκα του φιλάνθρωπου για να δώσετε ένα φιλοδώρημα». «Διαλαλείτε ότι δεν θα κόψετε τις συντάξεις, όταν υπογράψατε τη μείωση των συντάξεων. Εσείς την υπογράψατε», προσέθεσε.

«Έχετε κόψει όλες τις νέες συντάξεις, έχετε πριονίσει τις παλιότερες», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στη σκιά των Μνημονίων πάει να στήσει πελατειακή παράγκα στο δημόσιο.

Έκανε λόγο για 17 παρεμβάσεις που έχουν μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των συνταξιούχων. «Ξεχνάτε να μας πείτε ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου δημιουργήσατε ένα νέο ρήγμα στην κοινωνία, καταδικάζοντας όσους βγαίνουν σε σύνταξη μετά τον Απρίλιο του 2016 σε πολύ χαμηλότερες συντάξεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι ο νόμος είναι άδικος και θα καταργηθεί.

«Ισχυριστήκατε ότι εμείς ευχόμασταν να ισχύσει η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αλλά ξεχάσατε να πείτε ότι τον Ιούλιο καταθέσαμε τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου που τότε καταψηφίσατε», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Έρχεστε εδώ και το παίζετε Άι-Βασίλης, όταν έχετε ξετινάξει παλιούς και νέους συνταξιούχους», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

29 νέοι φόροι ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διάβασε τη «μαύρη λίστα» των 29 νέων φόρων ή των αυξήσεων φόρων που έλαβαν χώρα από το 2015 και μετά, υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. «Ιδού η μαύρη λίστα των φόρων σας. Δώστε την στον πρωθυπουργό να θυμάται τη φορολογική λαίλαπα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η κυβερνητική πολιτική είναι «εναντίον όλων» και όχι «υπέρ κάποιων». «Τα υπερπλεονάσματά σας είναι τα ελλείμματα στην τσέπη του κάθε Έλληνα. Κάνετε τον κουβαρντά με τα λεφτά των άλλων», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας, δε, ότι «δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος να καταφύγουμε ικέτες σε ευρωπαϊκή βοήθεια, αν η χώρα δεν αξιοποιήσει την αξιοπιστία της». «Σας επιστρέφω τη χυδαιολογία που απευθύνει σ’ εμάς η προπαγάνδα σας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα φύγει πριν πάει την Ελλάδα σε μια ακόμα περιπέτεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider