Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους Έλληνες φτωχότερους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους Έλληνες φτωχότερους
Έθεσε ως κεντρικό στόχο την εκλογική νίκη και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από την Τρίπολη, κάνοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική, τη συμφωνία των Πρεσπών και την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση της Ν.Δ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε την υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έθεσε επίσης ως κεντρικό στόχο την εκλογική νίκη και στις 13 περιφέρειες, τονίζοντας ότι το 2019 είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε προβληματική γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, επαναλαμβάνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και «θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας».

Συγκεκριμένα για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είχαμε πει ότι η αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει “όχι”. Εκεί που είχε πει “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει “όχι” ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει “όχι” ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι”. Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: “Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε, τη “μακεδονική” γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η “μακεδονική” γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας”».

Για τις παροχές που εξαγγέλει η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι χρησιμοποιεί το υστέρημα του κόσμου για να έρθει να παιξει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών. «Αφού σας πήρε 10, έρχεται τώρα να μοιράσει το 1 και να περιμένει ότι θα την ευχαριστήσετε κιόλας γιατί -δήθεν- σας γύρισε πίσω ελάχιστα από τα πολλά που σας πήρε» τόνισε.

«Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων, θα του θυμίσουμε ότι πριν από 6 μήνες είχαμε καταθέσει τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις, την οποία τότε είχε απορρίψει και θα του εξηγήσουμε γιατί ενδεχομένως τότε δεν μπορούσε να δεχτεί την τροπολογία μας. Ίσως δεν είχε ρυθμίσει ακόμα τις υπόλοιπες διευθετήσεις του στο παζάρι στο οποίο έκανε».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ανομία και η παραβατικότητα τελειώνουν την επόμενη μέρα των εκλογών.
«Έβλεπα τις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία. Κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα ως τη νέα κανονικότητα. Τους λέμε ξεκάθαρα αυτά τα φαινόμενα με τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Να τα ξεχάσουν» σημείωσε.

Οσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα πρέπει όχι απλά να πάρουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση. Και για να είμαστε καλή κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα είναι το μόνο σχέδιο σήμερα το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, πώς θα σας βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνοντας τους φόρους. Γιατί Νέα Δημοκρατία σημαίνει λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές.

Εμείς θέλουμε να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας είπε ο κ. Μητσοτάκης φέρνοντας ως παράδειγμα το πόσο άλλαξε η όψη της Μεσσηνίας από μια μεγάλη τουριστική επένδυση του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. «Θέλω να κάνουμε τη ζωή των επενδυτών πιο εύκολη» πρόσθεσε.

Για τις οφειλές των πολιτών είπε ότι επιμένουμε στην ανάγκη να υπάρχει μία οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων, με ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ για αυτούς που χρωστούν μικρά ποσά, ενώ τόνισε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι το άσυλο καταργείται από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και έτσι θα αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, από τη Δικαιοσύνη και από όσους είναι επιφορτισμένοι για να τηρούν τον νόμο και την τάξη σε αυτόν τον τόπο».

Και συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.: «Να μιλήσουμε για το πόσο σημαντική είναι για εμάς η παιδεία, η δημόσια παιδεία, το δημόσιο πανεπιστήμιο, το δημόσιο σχολείο. Γιατί ξέρω πολύ καλά ότι το τελευταίο το οποίο θέλετε εσείς που στηρίζετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας, είναι να πληρώνετε από την τσέπη σας, γιατί η δωρεάν παιδεία δεν είναι ακριβώς δωρεάν στη χώρα μας. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Πληρώνετε από την τσέπη σας για να πετύχει το παιδί ή το εγγόνι σας σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Το τελευταίο που θέλετε είναι όταν το στείλετε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, να αντικρίσει αυτό το απαράδεκτο αχούρι το οποίο αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές και οι καθηγητές μας στα δημόσια πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider