Λαβρόφ: Νέα αφετηρία στις ελληνορωσικές σχέσεις με την επίσκεψη Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Νέα αφετηρία στις ελληνορωσικές σχέσεις με την επίσκεψη Τσίπρα
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αντικειμενικά προσκόμματα, τα οποία θα εμπόδιζαν τη σταθερή ανάπτυξη των ρωσοελληνικών σχέσεων, δεν υπάρχουν».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάνει λόγο για νέα νέα αφετηρία στις ελληνορωσικές σχέσεις με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, οι συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ «θα δώσουν την ευκαιρία να επιστρέψει ο διμερής διάλογος στην ομαλή του πορεία».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αντικειμενικά προσκόμματα, τα οποία θα εμπόδιζαν τη σταθερή ανάπτυξη των ρωσοελληνικών σχέσεων, δεν υπάρχουν. Μπορούμε να αυξήσουμε τις κοινές προσπάθειες για την εμβάθυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του εμπορίου, της οικονομίας και των επενδύσεων. Μέσα στις προτεραιότητες πρέπει να είναι η υλοποίηση των μεγάλων κοινών έργων, κάτι που θα επιτρέψει να φτάσουμε σε νέα επίπεδα συνεργασίας», λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πέραν τούτων, η κατάσταση στα Βαλκάνια «προκαλεί ανησυχία», σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ που επικρίνει ΝΑΤΟ και Ε.Ε. ότι «εντείνουν τις απόπειρες να 'χωνέψουν' την περιοχή», με κύρια εστία αποσταθεροποίησης το Κοσσυφοπέδιο. Εξάλλου, «η σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου μάλλον δεν είναι εφικτή χωρίς τη δίκαιη επίλυση του χρόνιου παλαιστινιακού προβλήματος» στη βάση μάλιστα, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της Αραβικής Ειρηνικής Πρωτοβουλίας.

Τέλος, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παραμένει προσηλωμένο -όπως σημειώνει ο επικεφαλής του- στην «καθολική, δίκαιη, σταθερή και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider