Ότι «η Ελλάδα έχει ανοίξει διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επέκταση του TurkStream μέσω ελληνικού εδάφους σε άλλες χώρες της ΕΕ και έχει ισχυρά επιχειρήματα», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική συνέντευξη στο TASS ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ενεργειακή συνεργασία είναι μια πολύ σημαντική πτυχή των ελληνορωσικών σχέσεων. «Εκτιμάμε ότι η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος στον ενεργειακό τομέα, καθώς διαθέτει πλούσιες πηγές ενέργειας», λέει ο πρωθυπουργός και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική από όταν ο ίδιος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πεπεισμένες ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει στη συνεργασία της με τη Ρωσία, όσον αφορά στον αγωγό TurkStream, ο οποίος πρέπει να γίνει «EuroStream». «Εμείς το διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά, έχουμε επιμονή και υπομονή και πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα στο μέλλον», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

«Εκτιμώ ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα» επεσήμανε.