Τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με νέες φρεγάτες προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως είπε, στον λογαριασμό αυτό θα μπορούν να συνεισφέρουν εφοπλιστές, αλλά και απλοί πολίτες με το υστέρημά τους.

«Καλώ του Έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια. Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019» είπε ο κ. Καμμένος μιλώντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε ότι «σε λίγο η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει. Άρα θα μεγαλώσουν και οι υλικές ανάγκες του Στόλου».

«Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, με την αμυντική της πολιτική, χτίζει άξονα σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε συνεργασία με την Κύπρο και άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς τα νότια.

»Η αναγωγή της χώρας μας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο αλλά και παραγωγό ενέργειας, σε συνεργασία με τους παραπάνω εταίρους, θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της οικονομίας μας και μας υποχρεώνει να διατηρούμε ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό, για την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την κατοχύρωση της ασφάλειας της περιοχής.

»Αυτό απεδείχθη περίτρανα με την πρόσφατη παρουσία των δύο φρεγατών μας, «Σαλαμίς» και «Νικηφόρος Φωκάς» στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για την προστασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της πατρίδος» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.