Βολές Παππά κατά ΔΝΤ για αλλαγή στάσης στην αξιολόγηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βολές Παππά κατά ΔΝΤ για αλλαγή στάσης στην αξιολόγηση

Αιχμές κατά του ΔΝΤ και τις πιέσεις που ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους δανειστές για αλλαγή των όρων της συμφωνίας, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Οποιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο», διαμήνυσε ο κ. Παππάς Σε δηλώσεις του στον Real FM την Πέμπτη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο. Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε».

Ως προς το «πακέτο» των μέτρων και ερωτηθείς αν θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «η συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει, προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%, στο πλαίσιο της συμφωνίας -δεν μιλάμε για νέα μέτρα- θα ψηφιστούν κάποια μέτρα».

Ωστόσο ανέφερε ως πιθανό ενδεχόμενα τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφιστούν προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου «γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με το ζήτημα των δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ. Επίσης, αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες και σημείωσε ότι η προκήρυξη αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας και συμπλήρωσε ότι δεν θεωρεί πιθανό να υπάρξουν θεματικές .

Ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού δήλωσε ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο OpenGov.gr, θα υπάρξει μία ολιγοήμερη διαβούλευση και μετά θα περάσουμε στη διαδικασία υποβολής των φακέλων».

Ακόμα, έκανε λόγο για barcode στις εφημερίδες σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν φαινόμενα που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί όλα τα προϊόντα στην αγορά να έχουν barcode και να μην έχουν οι εφημερίδες, αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα δρομολογήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση να το ολοκληρώσουμε».

Ο κ. Παππάς τόνισε, τέλος, ότι η κυβέρνηση επιμένει στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider