Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση που έχει αναγγείλει ότι θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου προγράμματος στήριξης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.

Γι' αυτόν τον λόγο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι η κίνηση της ΝΔ έρχεται μία ημέρα αφότου στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ ώστε να υπάρξει διερεύνηση των ευθυνών για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι αν ο πρωθυπουργός υποστηρίξει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls τότε η ΝΔ θα στηρίξει την εξεταστική που ζήτησε ο κ. Τσίπρας για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.