Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παραιτηθείτε, η χώρα δεν σας αντέχει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παραιτηθείτε, η χώρα δεν σας αντέχει

«Η σημερινή Ελλάδα του Τσίπρα απέχει πολύ από μια κανονική δημοκρατία», κατήγγειλε, από το βήμα της βουλής, ήδη από την απαρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας συζήτηση για τη δικαιοσύνη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ευθύς αμέσως ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «διαφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση στη βουλή για τη δικαιοσύνη».

«Σε ποια κανονική δημοκρατία η λειτουργία της δικαιοσύνης είναι αντικείμενο συζήτησης; Όλοι και παντού σέβονται την ανεξαρτησία της», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περιγράφοντας τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό.

«Σήμερα είσαστε κατηγορούμενος κ. Τσίπρα, δεν είσαστε κατήγορο. Είσαστε κατηγορούμενος για τα ψεύδη σας, για μια χώρα που βρίσκεται υπό διάλυση», σημείωσε.

«Παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, αλλά στην πραγματικότητα διαλύετε την οικονομία», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης. «Προδώσατε όσους σας πίστεψαν», κατήγγειλε, για να δηλώσει ακόμη πως «Κύριε Τσίπρα, είσαστε ο μεγάλος υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα».

Ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα μοιάζει σήμερα η Ελλάδα, πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «Ο δήθεν ανθρωπισμός της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα περί μεταναστών – επενδυτών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα με τις ανοησίες σας θα κάνετε όλους τους επενδυτές μετανάστες…».

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα», διεμήνυσε, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο κ. Μητσοτάκης για να επισημάνει μάλιστα πως «Φύγετε γιατί ο λαός δεν σας αντέχει άλλο».

«Μπήκατε σε μυστικά παζάρια», συνέχισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κόκκινα πρωτοσέλιδα» στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.

«Πλην της γνωστής γάτας στις μυστικές συναντήσεις, κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με εκπρόσωπο της διαπλοκής; Και γιατί τόσες συναντήσεις; Για να πείτε τελικά «όχι»; «Όχι» σαν αυτό του δημοψηφίσματος που έγινε «ναι»», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», πρόσθεσε ενώ έκανε αναφορά στις ενέργειες κατά της διαπλοκής προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και επί Κώστα Καραμανλή και επί Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε επίσης ότι οι κ.κ Μουζάλας και Καμμένος είναι στις καρέκλες τους και έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider