Σβίγκου: Οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά    

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σβίγκου: Οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά    
«Οι πολίτες τους έχουν μάθει πια, και, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από διάφορα ΜΜΕ, παρά τα fake news, δεν θα τους κάνουν τη χάρη».

Οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά, επειδή θα εκτιμήσουν θετικά τους αγώνες που έδωσε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και θα εμπιστευτούν τις θέσεις του, αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Kontra News».

«Οι πολίτες τους έχουν μάθει πια, και, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από διάφορα ΜΜΕ, παρά τα fake news, δεν θα τους κάνουν τη χάρη» σημειώνει η κ. Σβίγκου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά, όχι ως το "μη χείρον βέλτιστον" απέναντι στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αλλά επειδή θα εκτιμήσουν θετικά τα πεπραγμένα του, τους αγώνες που έδωσε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και θα εμπιστευτούν τις θέσεις του για τη νέα μεταμνημονιακή περίοδο».

Αναφερόμενη στην αναγκαιότητα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, σημειώνει ότι «ένα από τα αιτήματα του πολύπλευρου κινήματος των πλατειών ήταν κι αυτό για περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών». «Την ώρα που εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά από θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ούτε τολμούσαν ούτε ήθελαν να κάνουν, γιατί στήριζαν τη διαιώνιση του συστήματος εξουσίας τους και πάνω στο δημοκρατικό έλλειμμα του πολιτικού μας συστήματος» τονίζει και υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του «επαίσχυντου άρθρου περί ευθύνης υπουργών ή του σχετικού με την βουλευτική ασυλία, και ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επόμενη μέρα, η προστασία των δημόσιων αγαθών, των εργασιακών δικαιωμάτων, η θέσπιση της δυνατότητας διεξαγωγής λαϊκών δημοψηφισμάτων, η γνήσια αποτύπωση των συσχετισμών με την υιοθέτηση αναλογικού συστήματος».

Σχετικά με τη συμφωνία κράτους-εκκλησίας, σημειώνει ότι «ανοίγει ένας χώρος για προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου, στην Παιδεία και την Υγεία» που είναι απαραίτητες για τους πολίτες «και όχι για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να επιστρέψουμε στη μνημονιακή αναλογία 5 αποχωρήσεις για κάθε 1 πρόσληψη».

Επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται και σε αυτό το ζήτημα «δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και τον κατηγορεί ότι «έχει φτάσει στο απώτατο σημείο, για πρόεδρο της ΝΔ, να κατηγορεί ακόμα και τον αρχιεπίσκοπο για πολιτικά παιχνίδια».

Εξάλλου, μιλώντας για τα σκάνδαλα στην Υγεία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το πάρτι έλαβε τέλος τον Ιανουάριο του 2015 κι όλες οι σκοτεινές πτυχές του οφείλουν να έρθουν στο φως από τα αρμόδια θεσμικά όργανα», προσθέτοντας ότι «το απαιτεί ο ελληνικός λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει για δημόσια, ποιοτική υγεία».

Ερωτηθείσα για τα περιθώρια σύγκλισης με την Κεντροαριστερά, σημειώνει ότι «η κ. Γεννηματά ταυτίζεται σε όλα τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα με την ΝΔ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη» και συμπληρώνει ότι «τα βαρίδια στο ίδιο της το κόμμα την τραβούν, για άλλη μια φορά, προς τα δεξιά, σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός κάνουν όλο και πιο απειλητική την παρουσία τους».

Επίσης, σχολιάζοντας το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη και Χρυσοχοΐδη και τη σύνδεση της απόφασης αυτής με πολιτικές σκοπιμότητες, τονίζει πως «όσο κι αν κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, η σημερινή κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στο έργο της Δικαιοσύνης και δεν πρόκειται ποτέ να αναμειχθεί». «Η περίοδος της διακυβέρνησης Σημίτη έχει πολλές σκοτεινές πτυχές. Ο Α. Τσοχατζόπουλος και ο Γ. Παπαντωνίου, ο Θ. Τσουκάτος και ο Τ. Μαντέλης ήταν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων Σημίτη. Θα περιμέναμε, λοιπόν, από τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, όπως και από τον ίδιο τον Κ.Σημίτη, να σταθεί αυτοκριτικά απέναντι σε αυτήν την περίοδο και στο συνολικό σύστημα διαφθοράς και ατιμωρησίας που την προσδιόρισε» τονίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider