Γεωργιάδης: Οι δανειστές εξυμνούν την κυβέρνηση γιατί κάνει τη δουλειά τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Οι δανειστές εξυμνούν την κυβέρνηση γιατί κάνει τη δουλειά τους
«Στην πραγματικότητα δεν είναι θετικά μέτρα, αλλά αρνητικά» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Στην πραγματικότητα δεν είναι θετικά μέτρα, αλλά αρνητικά» υπογραμμίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πιστωθεί την ακύρωση ενός μέτρου, που η ίδια ψήφισε, σημειώνει για το θέμα των συντάξεων και το πράσινο φως, που άναψε το EWG, ώστε να μην γίνουν οι περικοπές από το 2019. Ασκεί δε οξεία κριτική συνολικά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι τα όποια «θετικά μέτρα» προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και όχι την ανάπτυξη.

Ερωτηθείς δε εάν είναι οξύμωρο να μιλάει για 4ο μνημόνιο η Ν.Δ., την ώρα που οι θεσμοί αποδίδουν τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τα όσα έχει επιτύχει στο οικονομικό πεδίο, σχολιάζει πως ο μόνος λόγος που την εξυμνούν είναι επειδή «τους κάνει τις δουλειές τους». «Δεν υπάρχει τίποτα το οξύμωρο. Όπως είπε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας από μπουλντόγκ έγινε το κανίς των δανειστών. Κάθε άνθρωπος αγαπάει το κανίς του. Έτσι και οι δανειστές» λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα σχέδια της Ν.Δ., επισημαίνει πως όταν έλθει στην κυβέρνηση θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1 στο Δημόσιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν απολύσεις. «Η ΝΔ δεν πρόκειται να φορτώσει με προσλήψεις το Δημόσιο. Θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Αλλά σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθούν οι φόροι» εξηγεί.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας με πρώτο αυτό της συμφωνίας πρωθυπουργού- αρχιεπισκόπου για τις σχέσεις Εκκλησίας- Πολιτείας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει πως «η δική μας συμφωνίας με την Εκκλησία δεν προκάλεσε κανένα εσωτερικό πρόβλημα στην Εκκλησία». Ενώ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τονίζει πως ο κ. Τσίπρας την ξεκίνησε με μόνο στόχο να μην γίνει.

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ ότι «η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη για Τσίπρα-Ζάεφ», αναφέρει ότι οι θέσεις των ΗΠΑ είναι γνωστές. Θυμίζει ότι έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία και «δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε αυτό το θέμα, είναι γνωστές».

Τέλος, ερωτηθείς εάν χωράει στη ΝΔ ο Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζει: «Τις ιδεολογικές μας διαφορές θα έχουμε την πολυτέλεια να τις λύσουμε αφού θα έχουμε σώσει τη χώρα από αυτούς που την ονειρεύονται Βενεζουέλα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider