Στη Βουλή μεταφέρεται η «μάχη» για τη διαφθορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Βουλή μεταφέρεται η «μάχη» για τη διαφθορά

Τα ξίφη τους αναμένεται να διασταυρώσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, η οποία είχε λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις και σχετικά με τη διαπλοκή και τον τρόπο αντιμετώπισης της Δικαιοσύνης (λίστες φοροδιαφυγής, πολιτική διαφθορά, εμπλοκή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και διοικήσεων τραπεζών κλπ). Ο κ. Μητσοτάκης όπως έχει ήδη αναφέρει αναμένεται να θέσει όλα τα καίρια θέματα όπως είναι το προσφυγικό, οι παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης, η αξιολόγηση ενώ έχει κάνει λόγο για «συνθήκες ασφυξίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση».

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Τσίπρας αναφέροντας ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε «δυστύχημα» ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΛΑΕ: Επικοινωνιακή φιέστα η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη

Για «δίπολο της συμφοράς για την κοινωνία» και για «επικοινωνιακή φιέστα» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, με τη συμμετοχή των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η διαφθορά και η διαπλοκή, οι μεγάλες και χρόνιες ανοικτές "πληγές" της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής, αποτελούν ζητήματα μείζονος σημασίας, σε σχέση με τα οποία ο ελληνικός λαός επιζητά κάθαρση εδώ και δεκαετίες. Οι τεράστιες ευθύνες για τη συγκάλυψη των σκανδάλων και των σχέσεων μεταξύ πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων, βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα».

«Δυστυχώς», συνεχίζει η ΛΑΕ, «για μια ακόμη φορά, αυτές οι ανοικτές "πληγές" αντιμετωπίζονται με όρους επικοινωνιακής φιέστας και με μοναδικό στόχο την επικάλυψη της τραγικής καθημερινότητας την οποία βιώνουν ελέω μνημονίων οι πολίτες, στη συντριπτική πλειονότητά τους, ενόψει και των μέτρων-«φωτιά» τα οποία προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Οι μοιραίοι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος μαζί με τον –έτοιμο να συνεχίσει τις πολιτικές "γκιλοτίνα"– Κυρ. Μητσοτάκη [...] στήνουν στη Βουλή ένα σκηνικό "τοπίου στην ομίχλη", επιχειρώντας να ρίξουν "στάχτη στα μάτια" της κοινωνίας».

Η ΛΑΕ τονίζει ότι «η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές φιέστες. Το "δίπολο της συμφοράς", το οποίο στήνουν για τον ελληνικό λαό οι Τσίπρας-Μητσοτάκης, με την αρωγή των νέων και των παλαιών μνημονιακών δυνάμεων, δεν θα βρει σωτηρία σε "παραστάσεις για γέλια και για κλάματα", χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα ως προς την αντιμετώπιση των σχέσεων διαπλοκής και των τεράστιων σκανδάλων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider