Ο ιταλικός «πυρετός» επηρεάζει τα ελληνικά ομόλογα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ιταλικός «πυρετός» επηρεάζει τα ελληνικά ομόλογα
Το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ελληνικά ομόλογα δέχονται τους κραδασμούς της ιταλικής κρίσης.

Με το διετές ιταλικό ομόλογο να καταγράφει την μεγαλύτερη απόδοση της τελευταίας πενταετίας και να διαμορφώνεται έως το 2,01% το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ελληνικά ομόλογα δέχονται τους κραδασμούς της ιταλικής κρίσης.

Η αβεβαιότητα για το πόσο μακριά θα πάει η διελκυστίνδα Ρώμης – Βρυξελλών για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2019 και οι φήμες πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης τροφοδοτούν πιέσεις σε όλα τα assets της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται σε κλοιό ρευστοποιήσεων με τους βραχυπρόθεσμους τίτλους να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις. Το πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,6%, ενώ το δεκαετές διαμορφώνεται στο 4,5%.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον στα τραπεζικά χαρτιά πιέζονται και αυτά, καθώς οι επενδυτές βλέπουν το ρίσκο χώρας να αυξάνεται.

Από τις τράπεζες τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-4,24%), της Τράπεζας Πειραιώς (-3,42%), της Alpha Bank (-1,75%) και της Eurobank (-0,94%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 622,97 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,41%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 18 σημειώνουν κέρδη, 52 πτώση και 12 είναι αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider