Schaeuble: Η συζήτηση για το χρέος δεν επείγει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Schaeuble: Η συζήτηση για το χρέος δεν επείγει

Την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικής σε περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή στο ασφαλιστικό, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeulbe, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ενώ υπογράμμισε πως η συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους δεν επείγει.

«Εάν για λόγους που γνωρίζουμε, δεν υπάρξει δυνατότητα για τις απαραίτητες υποχωρήσεις στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, τότε οι Θεσμοί σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει βρουν άλλες εναλλακτικές» ανέφερε στους δημοσιογράφους.

«Η συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους δεν επείγει» συμπλήρωσε ο γερμανός ΥπΟικ προσθέτοντας πως η προώθηση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο ψηλά στην ατζέντα.

Νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε διαμηνύσει για ακόμα μια φορά πως οι προσπάθειες μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και η προσφυγική κρίση αποτελούν δύο ξεχωριστά θέματα. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι Θεσμοί θα φτάσουν σε συμφωνία για την Ελλάδα.

Η προσφυγική κρίση «δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσει να κινείται στο δρόμο της βιωσιμότητας», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Παρότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι «επώδυνη» η προσφυγική κρίση «δεν ξεπερνά την αναγκαιότητα της βιώσιμης πορείες της χώρας», τόνισε.

Ο Wolfgang Schaeuble δήλωσε πεπεισμένος ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα καταλήξουν σε συμφωνία για τις συνθήκες διάσωσης της Ελλάδας και το Ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί τωρινό θέμα συζήτησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider