Bloomberg: Πιέσεις από παντού δέχεται η ελληνική οικονομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Πιέσεις από παντού δέχεται η ελληνική οικονομία

Στις τεράστιες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg, με αφορμή τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αλλά και υπό το βάρος του προσφυγικού ζητήματος.

Όπως τονίζει σε νέο δημοσίευμά του, η διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών διακόπηκε την Κυριακή χωρίς συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι προκλήσεις για τη χώρα, στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης.

«Συμφωνία σε όρους διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης του μεγαλύτερου προσφυγικού ρεύματος που καλείται να αντιμετωπίσει ολόκληρη η Ευρώπη», τονίζεται.

Στο μέτωπο της αξιολόγησης, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε δύο εβδομάδες, με τους δανειστές να επιστρέφουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου, με στόχο την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς αυξάνει τις πιέσεις για την ελληνική οικονομία, η οποία μετρά αρκετούς μήνες υπό καθεστώς capital controls κι ενώ η χώρα έχει υποδεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μέσα σε έναν μήνα.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κατηγορήσει ευθέως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, εξηγώντας πως οι ελληνικές θέσεις βρίσκονται σε εναρμόνιση με εκείνες των Ευρωπαίων», σημειώνεται.

Στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης, οι πιέσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα για την Ελλάδα, στην οποία βρίσκονται πλέον «εγκλωβισμένοι» περί τους 50.000 πρόσφυγες κι ενώ την Κυριακή τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

«Η εφαρμογή της συμφωνίας θα απαιτήσει τεράστιες προσπάθειες από όλα τα εμπλεκόμενα μέρα και πρωτίστως από την Ελλάδα», ανέφερε σε δήλωσή του κορυφαίος αξιωματούχος των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider