«Σημαντική πρόοδο» στις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Σε γραπτή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση από την Αθήνα του κουαρτέτου, ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει πως «η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διακόπτεται για το Καθολικό Πάσχα και θα συνεχιστεί στις 2 Απριλίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει πως «οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών ήταν εποικοδομητικές από το ξεκίνημα της αποστολής. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα εκκρεμή ζητήματα όπως η φορολόγηση του εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού».

Συνεχίζοντας ο Dijsselbloem τονίζει πως οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

«Οι επικεφαλής της αποστολής των Θεσμών στην Αθήνα θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με στόχο να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», καταλήγει.