Dijsselbloem: Πρόοδος στη διαπραγμάτευση, να κλείσει άμεσα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dijsselbloem: Πρόοδος στη διαπραγμάτευση, να κλείσει άμεσα

«Σημαντική πρόοδο» στις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Σε γραπτή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση από την Αθήνα του κουαρτέτου, ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει πως «η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διακόπτεται για το Καθολικό Πάσχα και θα συνεχιστεί στις 2 Απριλίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει πως «οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών ήταν εποικοδομητικές από το ξεκίνημα της αποστολής. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα εκκρεμή ζητήματα όπως η φορολόγηση του εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού».

Συνεχίζοντας ο Dijsselbloem τονίζει πως οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

«Οι επικεφαλής της αποστολής των Θεσμών στην Αθήνα θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με στόχο να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider