Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση για τις συντάξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση για τις συντάξεις

Σε ηχηρή διάψευση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα αναβολής του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, αλλά θέμα ακύρωσής του, προχώρησε κυβερνητικός αξιωματούχος λίγο μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κυβερνητικός αξιωματούχος που έχει πλήρη γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε τα εξής: «Ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν μπορεί να είναι αλήθεια γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση».

Ο ίδιος πάντως άφησε ανοικτό το παράθυρο εφαρμογής των περικοπών, αλλά και ενεργοποίησης των αντιμέτρων. «Έχουμε το rank preference, ακούμε βεβαίως τις θέσεις τους, μπορεί να έχουμε κάνει κάποιο λάθος, μπορεί κάποιο μέτρο να είναι πιο αναπτυξιακό και να πρέπει να έρθει πιο μπροστά», ανέφερε.

Κατά τον ίδιο υπήρξε σύγκληση θέσεων για το δημοσιονομικό κόστος των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ, αλλά η συζήτηση για το δημοσιονομικό χώρο του 2018 και του 2019 δεν ολοκληρώθηκε και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider