Αλεξιάδης: Στόχος μας οι 6 - 7 δόσεις στη φορολογία εισοδήματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλεξιάδης: Στόχος μας οι 6 - 7 δόσεις στη φορολογία εισοδήματος

Τον στόχο της κυβέρνησης να επιτύχει μεγαλύτερο καταμερισμό των δόσεων της φορολογίας εισοδήματος αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Mega, διευκρινίζοντας πως το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι να υπάρξουν 6 ή 7 δόσεις στη φορολογία εισοδήματος.

«Ούτε τον Ζορό κάνουμε, ούτε τον Προμηθέα. Δηλαδή είναι συγκεκριμένα τα πράγματα για το πως λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα δεν μπορούμε να παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις όταν υπάρχει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Η πολιτική μας θέση είναι να έχουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις διαμοιρασμένες σε όσο γίνεται περισσότερους μήνες. Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να έχουμε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Μπορεί να είναι και 6 και 7 δόσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα διαπραγμάτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης με τις περισσότερες δόσεις η κυβέρνηση στοχεύει στο να μην υπάρχουν δύο ή τρεις φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες τον ίδιο μήνα και παρατηρείται αδυναμία πληρωμής. Διευκρινίζοντας μάλιστα τι σήμαινε η αναφορά του για υψηλούς μισθούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Αυτό που είπα είναι ότι ακούμε κάποιους τώρα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να ανησυχούν για το τι θα γίνει με τους μισθούς και τη φορολογική επιβάρυνση των 1.500 και των 2.000 ευρώ, όταν τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε μια τρομερή πτώση σε μισθούς και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν μιλούσαν καθόλου αυτοί οι κύριοι. Είπα λοιπόν ότι πολύ σωστό είναι κάποιος να παίρνει έναν μεγάλο μισθό αλλά να δούμε και το τι γίνεται γύρω μας. Δεν είπα πουθενά ότι ένας μισθός 1.500 ευρώ είναι ένας μεγάλος μισθός. Εάν χρειαστεί στη φορολογία εισοδήματος να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση αυτό γίνεται με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και στα πολύ υψηλά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider