Μεγάλες οι αποκλίσεις Αθήνας – Θεσμών στο δημοσιονομικό πεδίο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες οι αποκλίσεις Αθήνας – Θεσμών στο δημοσιονομικό πεδίο

Αποκλίσεις στο δημοσιονομικό πεδίο ανέδειξαν οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Θεσμούς την Παρασκευή, ενώ όπως διαφάνηκε από την πρόοδο των συζητήσεων θα εξαρτηθεί και το πότε θα αναχωρήσουν οι Θεσμοί από την Αθήνα.

Εξερχόμενος της συνάντησης με τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως «οι Θεσμοί θα αναχωρήσουν μεταξύ Κυριακής-Τρίτης ή Τετάρτης».

Όπως τόνισε, στις συζητήσεις της Παρασκευής για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού υπήρξε συμφωνία σε μια σειρά από ήδη συμφωνημένα μέτρα, ωστόσο σημειώθηκε και διαφωνία για τη δημοσιονομική απόδοση άλλων παρεμβάσεων. «Παραμένει ένα κενό το οποίο αποφασίσαμε να εξετασθεί σε τεχνικό επίπεδο», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνάντηση για το ασφαλιστικό, ενώ θα υπάρξει ένας τελικός γύρος διαπραγματεύσεων πριν την αναχώρησή των Θεσμών από την Αθήνα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του αφορολογήτου, ξεκαθάρισε ότι θα είναι υψηλότερο από τις 7.000 ευρώ, αλλά δεν είπε πως θα διατηρηθεί στα 9.550 ευρώ που ήταν η προηγούμενη θέση της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης εξερχόμενος της συνάντησης υποστήριξε πως το θέμα της νέας φορολογικής κλίμακας έχει κλείσει. «Έκλεισε όσο μπορεί να κλείσει ένα πεδίο της διαπραγμάτευσης, αν δεν κλειδώσει όλη η συμφωνία», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider