«Λευκός καπνός» από συνάντηση Κατρούγκαλου- Θεσμών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λευκός καπνός» από συνάντηση Κατρούγκαλου- Θεσμών

Στοχευμένες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ως αντιστάθμισμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ζήτησαν από την Κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των δανειστών, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό.

«Για πρώτη φορά δεν έχουμε κάθετες αρνήσεις σε τίποτα», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος «και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία». Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τις επικουρικές συντάξεις, έκανε λόγο για «αναγκαίες υποχωρήσεις ώστε να υπάρξει συμβιβασμός».

Τόσο στη χθεσινή όσο και στη σημερινή συνάντηση, το υπουργείο Εργασίας προσήλθε με εναλλακτικές προτάσεις, ενδεικτικές της πρόθεσής του να συμβιβαστεί προκειμένου να κλείσει άμεσα η συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου οπισθοχώρησε ως προς τη θέση της να καταβάλλεται η Εθνική Σύνταξη στα 20 έτη ασφάλισης (αντί των 15), ενώ παρουσίασε νέα ποσοστά αναπλήρωσης που ενισχύουν την ανταποδοτικότητα των εισφορών σε σχέση με το ύψος των νέων συντάξεων μετά τα 25 και 35 χρόνια ασφάλισης. Τα ποσοστά αυτά φαίνεται να ανταποκρίνονται μάλοστα στις απαιτήσεις των Θεσμών.

Το Σάββατο οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα σημεία της διαφαινόμενης συμφωνίας, καθώς ο υπουργός αναχωρεί σήμερα για την Ιταλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider