«Σφίγγα» ο Σταθάκης για τα κόκκινα δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σφίγγα» ο Σταθάκης για τα κόκκινα δάνεια

Σιωπηλός σαν «σφίγγα» για το θέμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, επέμεινε να μείνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα κρίσιμη τονίζοντας ότι τα κόκκινα δάνεια βρίσκονται στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων και ότι είναι δύσκολο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εξαγγελία σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Το νέο ραντεβού μεταξύ των εκπροσωπών της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θεσμών έχει οριστεί για σήμερα στις επτά το απόγευμα.

Πάντως, κόκκινη γραμμή για την ελληνική πλευρά συνεχίζουν να είναι τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με υποθήκη ή προσημείωση της πρώτης κατοικίας για τα οποία το αρχικό αίτημα της ελληνικής πλευρά ήταν τριετής εξαίρεση από την πώληση σε εταιρείες διαχείρισης.

Αν και αρχικά οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν κατηγορηματικοί υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε μαζί τους ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τόνισε ότι υπάρχει προσέγγιση στο θέμα και άφησε να διαφανεί ότι έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας των κόκκινων δανειοληπτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider