Έως τις 14 Ιουνίου η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως τις 14 Ιουνίου η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

Έως τις 14 Ιουνίου, μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Λουξεμβούργου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισαν κυβέρνηση και θεσμοί.

Έτσι, σε λιγότερο από έναν μήνα θα πρέπει να έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη την επικράτεια και παράλληλα να έχει κριθεί η τύχη του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι αυξομειώσεις που θα υπάρξουν στις τιμές ζώνης θα καθορίσουν εάν θα χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ για να διασφαλιστεί η βεβαίωση φόρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ λένε ότι δεν θα χρειαστούν διορθώσεις στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και τα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι πανομοιότυπα με τα περσινά.

Η ομάδα εργασίας η οποία έχει συσταθεί για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης συνεδριάζει για τελευταία φορά εντός της εβδομάδας ώστε να παραδώσει τη σκυτάλη στην τριμελή τριτοβάθμια επιτροπή.

Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να δώσει τιμές σε 2.000-3.000 ζώνες όπου η ομάδα εργασίας δεν κατάφερε να βγάλει άκρη. Πρόκειται για μέρη για τα οποία δεν υπάρχουν καθόλου ή υπάρχει μόνο μία εκτίμηση τιμής εξαιτίας έλλειψης στοιχείων αγοραπωλησιών και περιοχές για τις οποίες υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις ανάμεσα στις εισηγήσεις που έχουν διατυπωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider