Ο Θανάσης Δημάκης νέος Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Θανάσης Δημάκης νέος Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας

Ο Θανάσης Δημάκης τοποθετήθηκε στη θέση του μετακλητού Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την παραίτηση της Θεοπίστης Πέρκα, η οποία αποχώρησε προκειμένου να πολιτευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και διορισμού του Τομεακού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Δημάκης τοποθετήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προσωρινά έως ότου πληρωθεί η σχετική θέση.

«Ο διοριζόμενος στην ανωτέρω θέση, εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι την παύση του με απόφαση του Πρωθυπουργού, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί εντός τριμήνου από την τοποθέτηση του επιλεγέντος στη θέση του Τομεακού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών ή την κατάργηση της θέσης του κατά την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί Κυβέρνησης και κυβερνητικών οργάνων», αναφέρει η σχετική απόφαση.

Ο κ. Δημάκης είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Τμήματος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΑΠΘ, με ειδικότητα Αγροτικής Οικονομίας, Προγραμματισμού και Κοινωνιολογίας.

Ο κ. Δημάκης έχει πλούσια αυτοδιοικητική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων (1994-98), Αντιπρόεδρος Συνδέσμου ΟΤΑ για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού – ΣΠΑΠ (1996-98), Πρόεδρος Δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης Μελισσίων ( 1995-98), Υποψήφιος Δήμαρχος Μελισσιών / Εναλλακτική κίνηση πολιτών ( 1998), Υποψήφιος Περιφ . Σύμβουλος Β. Αθήνας : Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο/Α. Μητρόπουλος, Υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος Β. Αθήνας : Δύναμη Ζωής/Ρένα Δούρου ( 2014), έχει διατελέσει εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ στο ΔΣ του ΟΓΕΕΚΑ ‘’ Δήμητρα’’ (2011-12) , στο Εθνικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Επιμόρφωσης για γεωτεχνική επιμόρφωση και στην Τεχνική Γνωμοδοτική Επιτροπή Λιπασμάτων του Υπουργείου Γεωργίας (ΤΕΓΕΛ), κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider