Die Welt: Ανακάπτει η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Die Welt: Ανακάπτει η Ελλάδα

«Ευφορία στην Ακρόπολη» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Die Welt και αναφέρεται στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα: «Το 2017 η ελληνική οικονομία σημείωσε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, και φέτος ίσως η ανάπτυξη αυτή συνεχιστεί. Ξαφνικά, ακόμη και το πρόβλημα του χρέους μοιάζει εφικτό να επιλυθεί. Κάποιοι μάλιστα βλέπουν την Ελλάδα να ξεπερνά κάθε προσδοκία».

Επιπλέον, όπως γράφει η Die Welt, αισιοδοξία επικρατεί και στο χρηματιστήριο των Αθηνών, με κάποιους να θεωρούν ότι η Ελλάδα θα είναι η ευρωπαϊκή έκπληξη της χρονιάς. Πάνω απ’ όλα όμως, συνεχίζει επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη το πρόβλημα του χρέους, για το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ίσως υπάρξει λύση εντός του 2018.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει για φέτος ανάπτυξη της τάξης του 2,5%, το ΔΝΤ προβλέπει 2,6% και κάποιοι οικονομολόγοι ακόμη περισσότερο. Στο ελληνικό χρηματιστήριο οι δείκτες ανέβηκαν πέρυσι αισθητά περισσότερο απ’ ό,τι στη Γερμανία, ο δείκτης σκαρφάλωσε κατά ένα τέταρτο πιο ψηλά, σχεδόν στα διπλάσια επίπεδα του Dax- ο οποίος βέβαια είχε τα προηγούμενα χρόνια σαφώς σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα. […] Σε κάθε περίπτωση όμως, η πιθανότητα μιας βιώσιμης ανάπτυξης και μιας οικονομικής ανάκαμψης, που θα έχει αντίκρισμα και στους πολίτες, δεν ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια ποτέ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι τώρα», αναφέρει η εφημερίδα.

«Το κόστος δανεισμού σε χαμηλό 12ετίας»

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι την Παρασκευή το κόστος δανεισμού της Ελλάδας μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα ετών και πλέον υπάρχει η προσδοκία ότι η χώρα θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέτρων διάσωσης αργότερα φέτος. Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε την ανάκαμψη 8 χρόνια μετά την εποχή που η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος της εξόδου από την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider