Αλεξιάδης: Καμία αλλαγή στη φορολογία των αγροτών, ναι στο διάλογο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλεξιάδης: Καμία αλλαγή στη φορολογία των αγροτών, ναι στο διάλογο

Tη βούλησή του να βρεθεί σε οποιοδήποτε αγροτικό μπλόκο της Ελλάδας, αρκεί να μπορούν να εξασφαλιστούν συνθήκες ειλικρινούς διαλόγου, εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, την ώρα που οι αγρότες απειλούν με νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε μπλόκο και να συζητήσω», δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως κατανοεί πλήρως τα συσσωρευμένα προβλήματα των αγροτών. «Η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών έχει στρεβλώσεις και γκρίζα σημεία», διεμήνυσε ο κ. Αλεξιάδης, για να εξηγήσει πως «στόχος μας είναι να νομιμοποιήσουμε αυτό το γκρίζο κομμάτι και τίποτα περισσότερο».

Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά το φορολογικό καθεστώς των αγροτών, ενώ επανέλαβε πως «δεν φορολογούνται οι επιδοτήσεις», υπενθυμίζοντας το αφορολόγητο έως 12.000 ευρώ.

Εστιάζοντας στο ασφαλιστικό, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει με υπευθυνότητα ένα υπαρκτό πρόβλημα, χωρίς να έχει καμία διάθεση να «πυροβολήσει τα πόδια της». Τα όσα κάνει η κυβέρνηση, διεμήνυσε, είναι πολιτική αναγκαιότητα και όχι πολιτική επιλογή.

Ερωτηθείς για τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών να επιταχυνθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η διαδικασία δύναται να ξεκινήσει αρχές με μέσα Φεβρουαρίου. «Η κυβέρνηση θέλει οι φορολογικές δηλώσεις να κατατεθούν όσο πιο νωρίς γίνεται, προκειμένου να μην συσσωρευθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών στα τέλη του έτους, όπως άλλωστε συνέβη το 2015», εξήγησε.

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να καταστεί πιο δίκαιη και αναλογική η φορολόγηση, ενώ αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών «σχεδιάζει τη νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider