Συναντήσεις Χουλιαράκη στο Παρίσι με εκπροσώπους των δανειστών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναντήσεις Χουλιαράκη στο Παρίσι με εκπροσώπους των δανειστών

Συνεργασία στο Παρίσι με εκπροσώπους των δανειστών για το ελληνικό πρόγραμμα και την πρώτη αξιολόγηση είχε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το Παρίσι είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ και πληροφορίες έφεραν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να έχει εκεί συναντήσεις με στελέχη του Ταμείου.

Υπενθυμίζεται πως Αλέξης Τσίπρας και Christine Lagarde στο Νταβός συμφώνησαν να υπάρχει απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ προκειμένου η κάθε πλευρά να έχει σαφή αντίληψη για τις θέσεις της άλλης.

Ωστόσο πηγές του Ταμείου που ρωτήθηκαν σχετικά αποσαφήνισαν πως ο Paul Thomsen δεν μετείχε σε συνάντηση με τον κ. Χουλιαράκη. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αν και ρωτήθηκε για τις επαφές του στην γαλλική πρωτεύουσα αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πως οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένονται το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα και το πρώτο ραντεβού έχει κλειστεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Για την τρέχουσα εβδομάδα δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε κάθε περίπτωση την Τρίτη αρχίζουν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ στελεχών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM και της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μεγέθη και ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider