Σε χαμηλά δεκαετίας η ανεργία στη Βρετανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά δεκαετίας η ανεργία στη Βρετανία

Θετικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της Βρετανίας που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη με την ανεργία να πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών, ενώ η αύξηση των μισθών εμφάνισε μικρότερη επιβράδυνση από αυτή που περίμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο μισθός χωρίς τα μπόνους αυξήθηκε κατά 1,9% τους τρεις μήνες μέχρι τον Νοέμβριο σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους και έναντι μιας ετήσιας αύξησης 2% το τρίμηνο μέχρι τον Οκτώβριο. Βάσει στοιχείων που έδωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία έπεσε σε 5,1%, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά της από το τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2006.

Για τους φορείς χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, η απόφαση για τον κατάλληλο χρόνο εξόδου από μια τόνωση έκτακτης ανάγκης που έχει κρατήσει σχεδόν επτά χρόνια, εξαρτάται από την παραγωγικότητα. Καθώς εμφανίζονται ελλείψεις στην αγορά εργασίας, οι πληθωριστικές πιέσεις θα αυξηθούν εκτός κι αν οι εταιρίες καταφέρουν να τονώσουν την παραγωγή του κάθε εργαζόμενου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider