Aμερικανική παρέμβαση για το ελληνικό χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aμερικανική παρέμβαση για το ελληνικό χρέος

Mε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επικοινώνησε τηλεφωνικά την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Jack Lew.

Κατά τις πληροφορίες, o Lew τηλεφώνησε στον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου να του μεταφέρει τα εύσημα της αμερικανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων που αυτό περιλαμβάνει.

Ταυτόχρονα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε στον κ. Τσακαλώτο την ανάγκη να έρθει στο προσκήνιο εκ νέου το ζήτημα του ελληνικού χρέους, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους πως πρέπει να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνσή του. Σύμφωνα με τον Lew, ωστόσο, για να λάβει η Ελλάδα την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους της, θα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο εφαρμογής του προγράμματός της.

Σε άλλο μέρος της συνομιλίας τους, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές στον Έλληνα ομόλογό του πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση προώθησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

Tο τηλεφώνημα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην τρέχουσα συγκυρία, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο μαραθώνιος επαφών του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη (έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε έξι μέρες) ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης και της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider