Αλεξιάδης: Το 2016 συλλέγουμε όλες τις αποδείξεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλεξιάδης: Το 2016 συλλέγουμε όλες τις αποδείξεις

Θα εξακολουθήσουν οι φορολογούμενοι και το 2016 να υποχρεούνται στη συλλογή αποδείξεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για το ποιες παλαιές αποδείξεις πρέπει να κρατούν και ποιες όχι οι φορολογούμενοι και τι θα ισχύσει το 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως θα υπάρξει ανακοίνωση του υπουργείου τις επόμενες ημέρες για το ποιες αποδείξεις παρελθόντων ετών θα πρέπει να κρατούν οι φορολογούμενοι.

Σχετικά με το 2016 είπε πως οι φορολογούμενοι πρέπει να συνεχίσουν να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις. «Για το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλεξιάδης προσέθεσε πως σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή διάταξη για την επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών που θα προβλέπει πως όποιες δαπάνες περιλαμβάνονται στη δήλωση θα πρέπει να γίνονται είτε με ηλεκτρονικές είτε με τραπεζικές συναλλαγές.

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος, τουλάχιστον για πέντε χρόνια, προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider