Στο 95% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 95% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με 95% απορροφητικότητα έκλεισε το ΕΣΠΑ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τα περισσότερα έργα να ολοκληρώνονται, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του κεντρικού Δήμου, Γιούλη Ρανέλλα, στο «Πρακτορείο fm».

Η κυρία Ρανέλλα υποστήριξε πως τα έργα θα αρχίσουν άμεσα να παραδίδονται σε χρήση. Πρόκειται για τρία σχολεία, το Κοινωνικό Ιατρείο Τριανδρίας, το νέο στόλο απορριμματοφόρων, την ανάπλαση της περιοχής Χρηματιστηρίου, την ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Αρχιτεκτονικού, καθώς και μικρές παρεμβάσεις στη Νέα Παραλία.

«Εμειναν κάποια κομμάτια με μικρό κόστος και θα τα αναλάβει πλήρως ο Δήμος Θεσσαλονίκης», υποστήριξε η κ.Ρανέλλα, προσθέτοντας πως προτεραιότητες για το 2016 είναι το νέο ΕΣΠΑ, οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του Δήμου καθώς και η δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

Για το ενδεχόμενο να αγοραστεί οικόπεδο στην περιοχή της Σίνδου για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών ανέφερε πως «υπάρχει ομάδα στο Δήμο που θα ασχοληθεί με τη διακήρυξη και ποιες περιοχές ανταποκρίνονται στους όρους για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου. Υπάρχει μια μελέτη, θα επικαιροποιηθεί και θα βγει άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider