Μάρδας: Υπεραρκετοί οι 153 – Δεν έκανα πρόταση στον Λεβέντη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάρδας: Υπεραρκετοί οι 153 – Δεν έκανα πρόταση στον Λεβέντη

Συγκρατημένος αλλά θετικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας όσον αφορά στα σενάρια περί συνεργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού με τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι υπεραρκετή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν είμαι στη θέση του Βασίλη Λεβέντη και δεν μπορώ να σας απαντήσω εάν θα συμμετείχε στην κυβέρνηση. Εγώ είπα ότι ο κ. Λεβέντης δεν ανήκει στο πολιτικό παρελθόν της χώρας και κάποιες απόψεις του έχουν ενδιαφέρον. Δεν του έκανα καμία πρόσκληση συμμετοχής. Εάν θα πάρει μέρος ή όχι, είναι υπόθεση των συλλογικών οργάνων της κυβέρνησης που θα αποφασίσει».

Σχετικά με τον φόρο επί των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών που εξετάζει η Κυβέρνηση προκειμένου να μην προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, ο κ. Μάρδας τάχθηκε υπέρ ενός τέτοιου μέτρου. «Από τη στιγμή που αυτός ο φόρος είναι μικρός, δεν θα φαίνεται, ενώ θα δίνει κάποια έσοδα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε σκοπό. Θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να δοθούν στο ασφαλιστικό, αλλά θα μπορούσαν να καλύψουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη του κρατικού προϋπολογισμού.

«Οτιδήποτε προτείνεται σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις έχει έναν άκρως βραχυχρόνιο χαρακτήρα, με την έννοια ότι θα αναφερθεί στο 2016. Το 2017 βλέπουμε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία μπορεί, βέβαια, να γίνει και μέσα στο 2016. Ο συγκεκριμένος φόρος δεν εισάγει ένα τρομακτικό βάρος στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Αναφέρομαι στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, και αν χρειαστεί, τότε μπορούμε να συζητήσουμε και για τις τραπεζικές» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider