Επανεξετάζεται η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανεξετάζεται η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο

Στον ανακαθορισμό των δικαιούχων επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην γεωργία προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέστησε ειδική επιτροπή που θα αναλάβει τη μελέτη, αξιολόγηση και τον καθορισμό των δεικτών μηχανικής απασχόλησης, ανά αγροτική δραστηριότητα, προκειμένου να καθορισθούν οι προβλεπόμενοι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, για το πετρέλαιο κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην γεωργία.

Η Επιτροπή θα λειτουργήσει έως το Δεκέμβριο του 2017 και μετά την ολοκλήρωση τους έργου της θα υποβάλει την πρότασή της στους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σήμερα οι αγρότες καταβάλλουν κανονικά τον ΕΦΚ του 0,33 ευρώ το λίτρο που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης και στη συνέχεια εισπράττουν ως επιστροφή φόρου τη διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και του ΕΦΚ του κανονικού πετρελαίου κίνησης.

Σημειώνεται πως το νέο Μνημόνιο προβλέπει πως από την 1η Οκτωβρίου 2016 ο ΕΦΚ θα αυξηθεί στο 0,33 ευρώ το λίτρο και θα εξομοιωθεί πλήρως με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider