John Paulson: «Επιδέξιος πολιτικός αρχηγός» ο Αλέξης Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
John Paulson: «Επιδέξιος πολιτικός αρχηγός» ο Αλέξης Τσίπρας

Ικανοποιημένος από την μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson που συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι πριν από πέντε χρόνια, ο ιδρυτής του διεθνούς hedge fund Paulson & Co στοιχημάτιζε στη χρεοκοπία της Ελλάδας, ρευστοποιώντας μαζικά τις θέσεις του στα ομόλογα του ελληνικού κράτους.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Paulson είναι διατεθειμένος να επενδύσει περισσότερα κεφάλαια στη χώρα μας, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις υπέρ της αγοράς, καθώς μεταρρυθμίσεις και η αναδιάρθρωση του χρέους «πάνε χέρι-χέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με τη συνέχιση της εφαρμογής «των σωστών πολιτικών», η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη το 2016 και το 2017 και η χρηματιστηριακή αγορά τα μεγαλύτερα κέρδη το 2016 σε όλη την Ευρώπη, εκτιμά ο μεγαλοεπενδυτής.

«Είναι στο χέρι της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων, που θα δημιουργήσει επενδύσεις, ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης και άνοδο του βιωτικού επιπέδου», προσθέτει ο κ. Paulson.

«Τώρα που η καταιγίδα έχει περάσει, αρχίζουμε να βλέπουμε μικρά ανοίγματα στα σύννεφα. Για να λάμψει όμως ο ήλιος η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και κυρίως να περάσει από το Κοινοβούλιο το Ασφαλιστικό και τη φορολογική μεταρρύθμιση, να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις, να εφαρμόσει όλες τις δράσεις που έχει συμφωνήσει και να ολοκληρώσει ικανοποιητικά την πρώτη αξιολόγηση» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider