Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται το ζήτημα του ελληνικού χρέους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται το ζήτημα του ελληνικού χρέους

Στη Νέα Υόρκη «μεταφέρεται» η συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας με τους εκπροσώπους όλων των ευρωπαϊκών θεσμών να θέτουν στο τραπέζι τα «καυτά» θέματα της συμφωνίας και του κυβερνητικού προγράμματος.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου Capital Link Invest in Greece Forum 2015 στο Metropolitan Club, στη Νέα Υόρκη, οι εκπρόσωποι των θεσμών και Έλληνες πολιτικοί αναφέρθηκαν στο θέμα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, του κυβερνητικού προγράμματος για την οικονομία και τις επενδύσεις, των κόκκινων δανείων, της πορείας της ανακεφαλαιοποίησης και των κρατικών και εταιρικών ομολόγων.

Ο Declan Costello, διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έθεσε το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και κατέδειξε την ανάγκη πολιτικής βούλησης από την πλευρά των εταίρων της χώρας για την πρόοδο στο θέμα αυτό.

Με τη σειρά της και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Delia Velculescu, αναφέρθηκε στην ανάγκη απομείωσης του δημόσιου χρέους μέσω πρόσθετων μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επίπεδο του ανταγωνισμού διευκολύνοντας την είσοδο στην αγορά νέων επιχειρήσεων.

Ακόμη, το στέλεχος του ΔΝΤ ανέφερε οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο μέτωπο αυτό δεν ήταν ικανές να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ηχογραφημένο μήνυμά του, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τον στρατηγικό σχεδιασμό και σχετικά με τη συμφωνία με τους Θεσμούς επεσήμανε ότι «Διαπραγματεύθηκαμε σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν την δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες αποτελούν αποφασιστικής σημασίας βήματα «για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».

Το «παρών» στην εκδήλωση δίνουν πάνω από 1000 σύνεδροι μεταξύ των οποίων και κορυφαίου Αμερικανοί επενδυτές με σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα, εκπρόσωποι διεθνών φορέων και οργανισμών και τραπεζικών ιδρυμάτων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου πραγματοποιούνται επαφές μεταξύ Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Λίγα λόγια για το συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum

Tο συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum αποτελεί ένα θεσμό, που διοργανώνεται κάθε χρόνο και έχει καθιερωθεί σαν την κύρια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Αμερικανοί επενδυτές ενημερώνονται για το εκάστοτε κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία καθώς και για οικονομικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές.

Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία της Capital Link, σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και με την υποστήριξη διεθνών τραπεζών και οργανισμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider