Διπλό ραντεβού των θεσμών με Σκουρλέτη και Τσακαλώτο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διπλό ραντεβού των θεσμών με Σκουρλέτη και Τσακαλώτο

Η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι παρεμβάσεις για την αύξηση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι Declan Costello (ΕΕ), Rasmus Refer (ΕΚΤ), Nicola Giammarioliι (ESΜ) και Delia Velculescu, θα συναντηθούν το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Θα ακολουθήσει την Πέμπτη η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στο επίκεντρο της βραδινής συνάντησης του κ. Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων θα βρεθεί το σχέδιο για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων με στόχο αυτό να καταστεί λειτουργικό το συντομότερο δυνατόν στις αρχές του 2016.

Επιπλέον, θα ακολουθήσει νέο ραντεβού με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη με βασικό θέμα το μέλλον του ΑΔΜΗΕ. Η πρώτη συνάντηση έγινε την Τρίτη όπου ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης βάσει του οποίο ο διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ οι θεσμοί θα εξετάσουν την Πέμπτη με τον κ. Αλεξιάδη τους βασικούς πυλώνες για το σχεδιασμό της ανεξάρτητης ΓΓΔΕ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υιοθέτηση της αντίστοιχης νομοθεσίας πριν από την πρώτη αξιολόγηση.

Ακόμη, θα εξετάσουν την υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων. Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν μέτρα για τη διασταύρωση ελέγχων στις δεξαμενές καυσίμων (σταθερές ή κινούμενες) ούτως ώστε να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και να συστήσουν επιτροπή προμηθειών, η οποία θα προωθήσει την απόκτηση λογισμικού για ανάλυση πληροφοριών για τον ΦΠΑ μέσω δικτύου ώστε να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη (carrousel).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider